*Nettavisen* Økonomi.

Milliardær kjøper stort i Gresvig

Investoren Olav Nils Sunde kjøper seg stort opp i sportskjeden Gresvig. Foreløpig har han kjøpt aksjer for over 200 millioner kroner. Aksjen går til himmels.

03.11.04 10:57

ONS Invest har kjøpt 5.305.957 aksjer i Gresvig, tilsvarende 26,76 prosent. Etter dette har ONS Invest 28,03 prosent av Gresvig.

ONS Invest er et heleid av milliardæren Olav Nils Sunde.

Avtale om kjøp ble inngått etter børsslutt i går, ifølge meldingen. Kjøpesummen var 40 kroner. Dette verdsetter Gresvig-konsernet til snaut 800 millioner kroner. Gresvig-aksjen endte i går på 32,10 kroner.

Pål Rasmussen, som er økonomidirektør i Olav Nils Sundes konsern, sier til TV 2 Nettavisen at dette er å betrakte som en finansiell investering. Dette er en annen måte å si at dette ikke er et kjøp som blir sett på i en forretningsmessig sammenheng med Sundes andre virksomheter.

Rasmussen vil likevel ikke utelukke videre kjøp fremover.

- Vi vil vurdere løpende i forhold til finansmarkedene og annet hva vi vil gjøre, sier han.

Aksjemarkedets dom er uansett ganske klar: Etter en snau halvtimes handel onsdag, er Gresvig-aksjen opp 26 prosent til 40,50 kroner, altså i overkant av det Sunde har betalt.

Det betyr at markedet venter at det kommer et bud på selskapet, uansett om dette foreløpig betegnes som en finansiell investering.

Sundes selskaper hadde et samlet resultat før skatt på 381 millioner kroner i 2003, det beste for selskapet noen sinne. Blant Sundes heleide selskaper er Color Group, kleskjeden Voice og shippingselskapet Alcam. Det var Color Group som bidro mest til et godt resultat.

Sunde er mest kjent som eier av fergeselskapet Color Line. Han er også hovedaksjonær i Kredittbanken. I tillegg har Sunde gjennom selskapet Alcam investert i frakt av frukt og grønnsaker på kjøleskip og i flytrafikk.

Ifølge Kapital er Color-rederen verdt 2,7 milliarder kroner, og ligger på 13. plass på riking-listen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.