*Nettavisen* Økonomi.

Milliardær må leve på 16.000 kroner

Han var god for flere milliarder. Nå må han leve på 16.000 kroner måneden - resten av livet.

23.01.12 21:32

Den danske it-gründeren Asger Jensby (63) hadde papirverdier for flere milliarder kroner. Familien hadde nettopp flyttet inn i en av Norges mest omtalte luksusboliger på konas hjemsted ved Kongsvinger.

Nå leier han svigerforeldrens hus og låner deres gamle Peugeot 307 og nyter sin nye hverdag som familiefar, bedriftsleder og fotballtopp med maks månedsinntekt på 16.000 kroner, skrive Dagens Næringsliv (DN) mandag ifølge dn.no.

Det var kollapsen i IT Factory forårsaket av svindeldømte Stein Bagger (44) som var hovedårsaken til det enorme økonomiske fallet.

Jensby innrømmer overfor DN at livet endrer seg når man går fra en formue på 2,5 milliarder kroner til personlig konkurs.

Blant annet måtte Jensbys ektefelle Eva Snare ta jobb som lærervikar for å skaffe inntekter til husholdningen.

Herregården som Jensby brukte mer enn 30 millioner kroner på å bygge måtte eks-milliardæren bruke over to år på å selge. Til slutt fikk milliardær Dag Stiansen napp for 15 millioner kroner.

Jensby har kjempet seg gjennom den tøffe tiden og er på vei tilbake i it-bransjen gjennom firmaet Inventive, med avdelinger på Kongsvinger og i Danmark. Han er konstituert som daglig leder i Kongsvinger Toppfotball og har flere styreverv i det lokale næringslivet.

Jensby vil imidlertid aldri i resten av hans levetid tjene mer enn 16.000 kroner måneden. I så fall går pengene rett til konkursboet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.