Nettavisen omtalte salget av Frogner-leiligheten i november i fjor. Katharina Andresen (25) er datter til Johan Andresen jr, en av Norges desidert rikeste personer. Hans anslåtte reelle formue høsten 2019 var ifølge Kapital på 33 milliarder kroner.

Hun har tidligere studert økonomi og administrasjon ved Handelshøyskolen BI i Oslo, men er nå over i London for å studere ved Regent's.

Andresen og samboeren Frederic Kvasnes (29) selger derfor parets 192 kvadratmeterstore leilighet i Bygdøy Allé 67. Prisantydningen var før jul satt til 16,5 millioner kroner for leiligheten som i 2018 ble kjøpt for 10,65 millioner. Den er påkostet i mellomtiden.

Les også: Katharina Andresen - jobben ble litt ødelagt av mediene

Under 15 millioner

16,5 millioner ville imidlertid ingen gi, så nå er prisantydningen tatt ned til 14,9 millioner kroner. Stjernemegler Fredrik Dyve i Dyve & Partnere har ansvaret for salget. Han sier den nye prisantydningen selvfølgelig er satt i en god dialog med selger.

- Vi har diskutert responsen og tilbakemeldingene vi har fått fra markedet, og jeg har fått et ønske om å gå ut med denne prisen, sier Dyve til Nettavisen Økonomi.

Katharina Andresen skriver i en SMS til Nettavisen at «Vi har full tiltro til at megleren hjelper oss med å ta de riktige valgene når det kommer til salg av leiligheten. Vi har forståelse får at markedet er vanskelig, så i et siste forsøk, får vi se om vi kommer til enighet med en kjøper».

Les også: Siw (27) har gått ned 40 kg. Særlig én ting har hun kuttet fra kostholdet (+)

Leiligheten ble altså først lagt ut for salg i november i fjor. I mellomtiden har koronaviruset slått inn for fullt i norsk økonomi, men det totale boligmarkedet ser foreløpig ut til å klare seg bra.

Dyve & Partnere har det dyrere boligmarkedet i Oslo vest som kjernemarked. Spørsmålet er så hvordan dette markedet klarer seg i koronatidene.

Sensitivt

- Markedet er veldig sensitiv for de endringene vi har hatt der ute, men markedet i Oslo vest har alltid vært sensitivt og segmentert. Og vi har solgt veldig mange boliger fra midten av mars og i april, faktisk hadde vi en økning i omsetningen i april i år sammenliknet med det vi hadde i fjor, forteller Dyve.

Han mener prisene holder seg godt. Markedet er der, men det er litt færre eiendommer til salgs enn før koronaepidemien førte til nedstengningen av samfunnet.

- Men har du litt ekstra å tilby, får du gode markedssvar.

Dyve sier det nok handler om at markedsstemningen er blitt veldig endret.

Les også: Denne boligen har fullstendig tatt av på Finn

Ser lysning

- Frykt og følelser er i god harmoni med hverandre, og det gjør mye med beslutningen om å kjøpe. Generelt er vi mennesker litt dårlig til å gjøre beslutninger når vi ikke helt vet, men jeg ser helt klart en lysning i situasjonen, sier han.

Leiligheten til milliardærarvingen og samboeren ligger i en høy første etasje i en bygård fra 1899. Det er heis i bygget, og det følger med fire boder. 4-romsleiligheten har blant annet enstavs eikeparkett, downlights, gulvvarme i alle rom, balansert ventilasjon og smarthusteknologi.

Katharina Andresen og søsteren Alexandra Andresen hadde i 2018 en ligningsformue på i overkant av 1 milliard kroner. Den reelle formuen er mye høyere.

Allerede i 2007 overførte Ferd-eier Johan H. Andresen store deler av formuen til døtrene Katharina og lillesøsteren Alexandra Andresen. Siden da har søstrene vært to av landets rikeste personer.