Gå til sidens hovedinnhold

Milliardkamp for Rimi-Hagen

Stein Erik Hagen risikerer å tape flere milliarder kroner på et salg av Ica-aksjene. Nederlandske Ahold mener Hagens aksjer ikke er verdt mer enn halvparten av hva kjøpmannen selv hevder.

Det brygger opp til en kraftig konflikt mellom aksjonærene i matvaregiganten Ica Ahold. Den nederlandske storaksjonæren Ahold har signalisert at selskapet vil kjøpe ut de øvrige eierne, deriblant Stein Erik Hagens andel på 20 prosent, skriver Dagens Næringsliv.

Men det kommer til å bli en saftig diskusjon om pris. Ifølge avisen er nemlig ikke Ahold interessert i å betale på langt nær så mye som Hagen krever. Ahold verdsetter Hagens aksjepost til 4,2 milliarder kroner. Det er knapt halvparten av hva Stein Erik Hagen selv har anslått verdien til.

Administrerende direktør Nils Setle i Hagens selskap Canica reagerer kraftig på Aholds prisanslag.

- Det er bemerkelsesverdig at minsteprisen de opererer med også er lavere enn den prisen som ble lagt til grunn da Ahold kom inn for tre år siden, sier Setle til Dagens Næringsliv.

Aksjonæravtalen mellom Ahold, Ica-forhandlerne og Stein Erik Hagen fastslår at Ahold er pliktig til å løse ut de andre eierne dersom de ønsker å selge. Det nederlandske selskapet har flere ganger gitt signaler om at de ønsker full kontroll i matvarekjeden.

Reklame

NÅ: Knalltilbud på de superpopulære sekkestolene