*Nettavisen* Økonomi.

Milliardsalg av elektronisk innhold

Norske bedrifter omsetter elektronisk innhold for milliardbeløp, og bransjen er i ferd med å passere tradisjonelle industrigrener.

For første gang foreligger det tall på omsetningen av elektronisk innhold i Norge, og de viser at norske bedrifter omsetter elektronisk innhold for 5,3 milliarder kroner.

Rapporten og tallene er utarbeidet av InfoSector as på oppdrag for Nærings- og handelsdepartementet.

Ifølge tallene er e-innholdsbransjen større enn bergverksindustrien og nærmer seg omsetningvolumer til tekstil- og konfeksjonsindustrien, samt leveranser av tjenester til oljeindustrien.

Tallene er basert på offisielle regnskapstall fra 195 bedrifter innen medie- og IKT-næringen. En referansegruppe med bl.a. eForum, Mediebedriftenes Landsforening, INMA, Nettforum og IKT-Norge har estimert andelen av bedriftenes omsetning som er relatert til omsetning av elektronisk innhold.

Elektronisk innhold omfatter her tekst, lyd, animasjon, bilde eller en kombinasjon/serie av disse - beregnet for distribusjon i elektronisk format (offline og online).

Nettannonser utgjør 1,3 milliarder kroner, digitale tjenester og medieobjekter som næringsinformasjon, musikk, bilder, film 2,3 milliarder kroner, og den digitale delen av radio- og kringkastingsvirksomheten 1,4 milliarder kroner.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag