*Nettavisen* Økonomi.

Milliardsmell for Røkke

Foto: (Foto: Lise Åserud / SCANPIX)

Røkke-selskapet Aker RGI Holding hadde et dårlig fjorår. Konsernets resultat for 2003 landet på nær en milliard kroner i minus. Fristen for å levere regnskapet gikk egentlig ut torsdag.

02.04.04 15:59

Årsresultatet for Aker RGI Holding-konsernet ble minus 929 millioner kroner. Av dette utgjør andel resultat fra Kværner ASA minus 434 millioner kroner, melder selskapet i en pressemelding.

Årsresultatet for morselskapet Aker RGI Holding ble minus 286 millioner kroner.

Overholdt ikke fristen

Årsregnskapet skulle egentlig leveres til børsen torsdag, men kom altså ikke før på ettermiddagen fredag. Dermed gikk investorene i Aker Kværner glipp av mange opplysninger i forbindelse med selskapets børsnotering fredag.

Aker RGI Holding-konsernet hadde en nedgang i driftsinntekter i 2003 på én milliard kroner sammenlignet med 2002. Nedgangen skyldes i hovedsak salg av datterselskaper i Dexion og redusert salg i Legend Properties.

Har frigjort penger etter salg

I løpet av høsten 2003 inngikk Aker RGI en avtale med sine viktigste banker og kreditorer, som sikret en helhetlig finansiell løsning og arbeidsro. Aker RGI har som et ledd i den handlingsplanen, frigjort rundt én milliard kroner ved salg av eiendeler.

Styret konstaterer at driften i Aker RGIs viktigste industrielle virksomheter utvikler seg positivt.

Aker RGI Holding AS er eid 98,4 prosent av Aker RGI AS, mens Kjell Inge Røkke eier 1,6 prosent.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag