«I Myanmar opplever vi en uoversiktlig og usikker situasjon. Vi er dypt bekymret for utviklingen i landet», heter det i selskapets kvartalsrapport, som ble lagt frem tirsdag.

Selskapet faller på børsen etter meldingen, og er ned 2,5 prosent på morgenen.

Myanmar var lenge en av stjernevirksomhetene til Telenor. Selskapet var det første utenlandske mobiloperatør som slapp inn og de har bygd opp en betydelig posisjon med en markedsandel på hele 35 prosent.

Les også: Ny video fra Myanmar: - Stanset ambulanse og banket opp helsepersonell med geværkolbe

Nå er alt snudd på hodet etter militærkuppet 1. februar 2021, der landets demokratiske regjering, med Nobelpris-vinner Aung San Suu Kyi i spissen, ble avsatt. Suu Kyi selv ble arrestert og risikerer en fengeselstraff på tre år av det ulovlige militærdiktaturet.

Stengt mobilnett

Det har også fått omfattende direkte konsekvenser for Telenor, ettersom kuppet har ført til store problemer med mobilnettet. Det nye mililtærregimet har rett og slett stengt ned mobilnettet 15. mars. Ikke overraskende har disse problemene ført til lavere antall abonnement og trafikk.

«Dette har hatt store konsekvenser for befolkningen i Myanmar og landets økonomi», skriver Telenor.

Les også: Kjell Magne Bondevik: - Jeg merket at Aung San Suu Kyi innerst inne var redd

De stadig dårligere utsiktene for økonomien og forretningsklimaet i landet, kombinert med en forverret sikkerhets- og menneskerettighetssituasjon, gjør at Telenor ser få tegn til bedring i tiden fremover.

«Det er grunnen til at vi velger å nedskrive hele verdien av Telenor Myanmar på 6,5 milliarder kroner i dette kvartalet», heter det.

- Vi ser begrensede muligheter i Mynamar fremover og vil vurdere fremtiden der, men vi har allerede utgjort en positiv forskjell i Myanmar, sier Sigve Brekke, konsernsjef i Telenor, på pressekonferansen tirsdag.

Myanmar-tallene fører til at Telenor går på en resultatsmell i hele kvartalet. Selskapets nettoresultat endte med 3,1 milliarder kroner i minus, mot 1,7 milliarder i pluss samme kvartal i fjor.

Inntektene for Telenor-konsernet totalt faller også fra 30,9 milliarder til 28,9 milliarder kroner.

Sliter med covid-19 i Asia

Koronapandemien fortsetter å ha negativ innvirkning på Telenors resultater, og spesielt i Asia har det kommer kraftige utbrudd den siste tiden. Både i Thailand, Pakistan og Bangladesh har antallet smittetilfeller skutt i været, og Telenors omsetning i datterselskapene falt merkbart.

I Thailand falt omsetningen med 339 millioner kroner i årets første kvartal sammenliknet med fjorårets, og endte med inntekter verdt 5,76 milliarder totalt i kvartalet. Tilsvarende falt inntektene i Pakistan med 155 millioner til 1,4 milliarder. I Bangladesh falt omsetningen med 558 millioner kroner til 3,5 milliarder.