*Nettavisen* Økonomi.

Milliardutbytte før utbytteskatten

Foto: Erlend Aas (SCANPIX)

Dressmannbrødrene Petter og Marius Varner vil trolig få pumpet ut 2,5 milliarder kroner av Dressmann før utbytteskatten trer i kraft.

02.03.05 08:16

Petter og Marius Varner har i likhet med en lang rekke andre bedriftseiere tatt ut ekstraordinære utbytter fra sine selskaper for å slippe unna den kommende utbytteskatten.

I 2002 tok brødrene ut én milliard, i fjor tok de ut 800 millioner og i år kan utbytte bli rundt 700 millioner kroner, skriver Finansavisen.

Utbyttet sendes rundt i pengekarusellen og skytes inn i selskapet som egnekapital. Dermed kan pengene tas ut senere uten utbyteskatt.

- Det er ikke én krone som forsvinner ut av selskapet. Den første milliarden ble skutt inn i selskapet igjen i form av aksjekapital. Hvordan vi håndterer de siste 800 millionene har vi ikke bestemt. Foreløpig står det som en fordring, men det er klart at ingenting skal ut av selskapet, sier Marius Varner.

Han har ikke bestemt seg for hvor stort årets utbytte blir, men med selskapets sterke inntjening vil han ikke utelukke at det også i år blir tatt et nytt utbytte i forkant av utbytteskatten.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag