Millionærklubb fikk ikke statsstøtte

Foto: (Foto: Christian Steffensen, TV 2 Nettavisen)

Biomarint Forum, der blant annet Kjell Inge Røkke, Johan H. Andresen jr. og Fred. Olsen er med, fikk ikke statsstøtte på én million kroner. Nå må riking-medlemmene betale selv.

- Jeg er veldig overrasket over avslaget. Nå må vi i løpet av de neste ukene ta stilling til om vi skal gjennomføre dette prosjektet likevel, sier sekretariatsleder Per Morten Vigtel til Dagens Næringsliv.

Vigtel er til daglig i Norsk Investorforum, en lobbyorganisasjon der noen av landets rikeste mennesker er med. Det er investorforumet som har tatt initiativ til Biomarint Forum, som skal gjøre Norge verdensledende innen fiskeri og havbruk.

I Biomarint Forums styre sitter blant annet Johan H. Andresen jr.

Sammen med Fiskeri- og havbruksnæringens forskningsfond søkte Biomarint Forum i høst om 990.000 kroner i støtte for å gjennomføre et prosjekt om logistikk og effektivisering. Denne ble signert av blant annet Røkke-selskapet Norway Seafoods.

Nå har staten avslått søknaden om offentlig støtte. Avslaget begrunnes blant annet med at medlemsmassen har sunket fra 100 i 2002 til 73 ved årsskiftet. I tillegg har realitetene blitt langt mindre enn visjonene om et fond i hundremillioners-klassen

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Økonomi

Annonsebilag