Gå til sidens hovedinnhold

Millionene trillet inn i Beverly Hills - så endte plutselig den tidligere TV 2-profilen på NAV

Nå gjør Jeanette Dyhre Kvisvik comeback med nettbutikken Villoid og omsetter trolig for 100 millioner i år.

Se hele vodcasten Stavrum & Eikeland med Jeanette Dyhre Kvisvik her:

Jeanette Dyhre Kvisvik hadde alt. På jusstudiene livnærte hun seg som hallodame på TV 2, så fulgte prestisjestedene BAHR, McKinsey og til slutt Burson Marsteller i New York. Millionene trillet inn og verden lå for hennes føtter.

Så hoppet hun av for å bli gründer.

Investorene elsket henne og medgründer Kristian Melhuus, og etter et møte med en av de store tech-gutta med base i Beverly Hills, lå millionene klare til å pløyes inn i den nye start-up’en.

Plutselig sto hun i kø på NAV

Problemet var at dette var i midten av september 2008 og Lehman Brothers gikk konkurs samtidig, noe som regnes som startskuddet på finanskrisen. Ergo kunne de to norske gründeren vinke farvel til millionene og køen på NAV Solli Plass på Frogner i Oslo ble neste stoppested.

- Fra å stå å være ganske kul i Beverly Hills til å stå på NAV på Solli Plass. Den gikk fort den reisen der og det var ikke gøy, sier Kvisvik til Stavrum & Eikeland.

Hør henne fortelle om hele nedturen, fra å ha alt til NAV-køen i videoen under:

Nå gjør hun suksess med nettbutikken Villoid som trolig passerer en omsetning på 100 millioner kroner i år. Livet leker igjen for Jeanette Dyhre Kvisvik.

Villoid-gründeren har opplevd mye. Hos Stavrum & Eikeland forteller hun om oppturene, nedturene og hvilke lærdommer hun har erfart, blant annet hvordan kvinner skal takle hersketeknikken fra middelaldrende menn. Podcasten toucher også innom finanslegenden George Soros og hvordan han har blitt en av Kvisviks nærmeste venner.

Flere episoder

Her kan du høre flere episoder av Stavrum & EikelandNettavisen-podcast eller Spotify eller Apple podcasts.

Gjester har vært tidligere statsminister i Danmark, Helle Thorning-Schmidt, tidligere statsminister Erna Solberg (H), Ap-leder og nåværende statsminister Jonas Gahr Støre, NRKs Fredrik Solvang, influenser Linnea Myhre, friidrettspappa Gjert Ingebrigtsen, finanstopp Knut Brundtland, skipsreder Herbjørn Hansson, samt investorer som Jens Ulltveit-Moe, Jan Petter Sissener, Kristian Adolfsen, Johan H. Andresen og Reynir Indahl, for å nevne noen.