Gå til sidens hovedinnhold

Millioner til eks-Statoil-topp

Harald Norvik gikk av som konsernsjef i Statoil. Nå renner millionene inn.

Harald Norvik har trent ledere etter at han gikk av som konsernsjef i Statoil. Tross bare beskjeden omsetningsøkning økte han i fjor resultatet med 162 prosent.

- Jeg bruker halvparten av min tid i Econ. Vi fokuserer på energi- og finanssektoren, sier Norvik på telefon fra New Orleans.

NA24 - din næringslivsavis

Opplæring
Econ Management ble etablert juli 2002. Selskapet driver med rådgivning for toppledere, styrer og eiere av større bedrifter i Norge og Norden. Selskapet har ti ansatte. Den tidligere Statoil-sjefen er styreformann og eier 20 prosent av aksjene gjennom konsulentselskapet Harald Norvik Insight A/S. Norviks private selskapet ble etablert i september 2000, og aksjekapitalen er på 353.000 kroner, ifølge Brønnøysundregistrene.

- Ja, jeg driver mye med dette om dagen, sier Norvik.

Til høsten skal Econ Analyse og Econ Management fusjoneres. Econ Analyse leverte regnskap i mai og konserntallene viser inntekter på 83,4 millioner, som er en nedgang fra 102,9 millioner året før. Ved sammenslåingen skal de utnytte synergien fra de ulike selskapene.

- De ulike avdelingene i Econ skal jobbe mot sine respektive markeder etter fusjonene, sier han.

Det står også i årsberetningen at det forventete bedre inntjeningsmarginer på konsulentene.

Knallår
2004 var et oppstartår ifølge Norvik, men selskapet klarte likevel et resultat før skatt på 3,4 millioner kroner. For fjoråret ble det bare åtte prosent omsetningsøkning, men resultatet økte med fantastiske 361 prosent til 8,4 millioner kroner i fjor.

- Fjoråret var bra, med veldig bra aktivitet. Et av elementene er rådgivning for toppledere, men hovedaktiviteten er strategi for store bedrifter og små bedrifter, sier Norvik til NA24.

Han sier det jobber med private og børsnoterte selskaper, men vil ikke røpe kundelisten.

- Nei, den får du ikke vite, sier han.

Gikk ut
Den siste gründeren og eieren bak Econ-systemet er Kjell Roland. Han har vært en sentral skikkelse siden oppstarten i 1986, men gikk ut av selskapet og tiltrådte som administrerende direktør i Norfund.

Norfund er statens verktøy for å utvikle næringsvirksomhet i fattige land, og forvalter 3,5 milliarder kroner gjennom tildeling over statsbudsjettet.

- Jeg har vært i Econ i over 20 år og ville gjøre noe annet. Da jeg fikk denne muligheten var det bare å slå til, sier Kjell Roland på ferietelefonen.

Nordvik sier Roland har vært på utkikk etter en slik sjefsjobb lenge og at han er glad på hans vegne.

ECON MANAGEMENT
(Millioner kroner)

2005

2004

Endring i prosent

Driftsinntekter

25,4

23,5

8

Driftsresultat

8,4

3,4

147

Resultat før skatt

8,9

3,4

162

ECON ANALYSE (konsern)
(Millioner kroner)

2005

2004

Endring i prosent

Driftsinntekter

96,9

102,9

- 5,8

Driftsresultat

5,8

6,8

- 14,7

Resultat før skatt

6,4

7,7

- 13

Reklame

Tilbud: Nå får du 15 GB til kun 299 kroner i måneden