*Nettavisen* Økonomi.

Millionerstatning til Brynestad

Vekst i Grenland (ViG) betaler Atle Brynestad og Porsgrund Porselænsfabrik 1 million kroner i et forlik etter at ViG offentliggjorde en rapport med påstander om fabrikken det ikke var dekning for.

24.08.04 21:34

ViG arbeider med næringsutvikling i Grenlandsområdet, og er støttet av kommunene i Grenland. Rapporten det har vært strid om, ble laget etter at ViG, på anmodning fra de ansatte ved Porsgrund Porselænsfabrik og LO, engasjerte seg i diskusjonene om den videre driften av fabrikken.

– ViG bisto de ansatte ved å utarbeide en rapport om porselensfabrikken og Brynestads måte å drive på. Det var et debattinnlegg til støtte for de ansatte. Rapporten, som ikke var kvalitetssikret, ble imidlertid offentliggjort for tidlig. Den inneholdt konklusjoner og karakteristikker som var gale, sier advokat Johan Henrik Frøstrup, som har bistått ViG, til NTB.

Til museet
Rapporten førte til negativ presseomtale, og Brynestad og porselensfabrikken truet ifølge Frøstrup ViG med erstatningskrav.

– Vi fant ut at vi ikke skulle bruke tid og krefter på en rettssak, og forhandlet derfor fram et forlik, sier Frøstrup.

Pengene skal ifølge forliket hovedsakelig gå til å utvikle museet ved porselensfabrikken, et formål som ifølge Frøstrup samsvarer med ViGs formål.

Brennpunkt
CG Holding, Porsgrund Porselænsfabriks eierselskap, sendte tirsdag ut en pressemelding der de hevder rapporten var en del av grunnlaget for NRKs Brennpunkt-program som omhandlet porselensfabrikken.

– Jeg er overrasket over at CG Holding knytter forliket til Brennpunkt-programmet, sier administrerende direktør Ståle Tveit i ViG til NTB. Ifølge advokat Frøstrup ble ikke NRKs program nevnt i forliksforhandlingene.

Pressens Faglige Utvalg slo tirsdag fast at NRKs dokumentar om porselensfabrikken ikke brøt med god presseskikk.

(©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.