*Nettavisen* Økonomi.

Millionlønninger til avgåtte Statoil-sjefer

Både Olav Fjell og Inge K. Hansen ,som var innom sjefsstolen i Statoil i fjor, kan glede seg over millionlønn. Hansen var sjef i litt over tre måneder, og fikk utbetalt én million kroner i lønn.

02.04.04 13:14

Årsregnskapet til Statoil ble lagt frem fredag. Dermed ble også lønnsutbetalingene til begge toppsjefene kjent.

Tidligere Statoil-sjef Olav Fjell fikk utbetalt 3,227 millioner kroner i løpet av fjoråret frem til 22. september, da han trakk seg etter Iran-skandalen. Dette inkluderer pensjonspremie.

I henhold til lønnsavtalen Fjell har med Statoil, har han krav på to årslønner utover oppsigelsestiden på seks måneder. Dermed får den tidligere Statoil-sjefen over åtte millioner kroner i lønn inn på konto de neste to årene.

I tillegg får Fjell en pensjon tilsvarende 66 prosent av pensjonsgrunnlaget fra han fyller 60 år.

Klikk på bildet for å forstørre.

Inge K. Hansen, som nylig gikk fra å være konstituert konsernsjef i Statoil til å bli konsernsjef i "nye" Aker Kværner, fikk med seg 1,015 millioner kroner i løpet av 2003.

Hansen ble hentet inn til direktørstolen fra sin tidligere rolle som finansdirektør i Statoil, da Fjell gikk av. Det vil si at Hansen fikk godt over 335.000 kroner i måneden de tre månedene han var overhode i oljegiganten, en årslønn på over fire millioner kroner.

Statoils nye konsernsjef Helge Lund får til sammenlikning 4,4 millioner kroner i året i lønn.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag