Fjoråret ble kanskje ikke et nytt rekordår for Kurt Nilsen, men bergenseren er fortsatt enormt populær som artist når julebjellene begynner å ringe inn. Selskapet Lord Records, som eies av Nilsen, fortsetter å vise fantastiske driftsmarginer, melder Dagens Næringsliv.

Mens 2017 ga en omsetning på 12,8 millioner kroner, og et overskudd på 10,6 millioner, sank inntektene ned til 10,3 millioner i fjor. Driftsresultatet landet på 8,3 millioner kroner. Det gir, ifølge DN, en driftsmargin på hele 82,2 prosent.

Les også: En fjerdedel av Røkkes penger er borte

- Fanger publikum

– Kurt Nilsen er en av Norges mest populære artister og fanger publikum på en unik måte. I kraft av det blir det en sunn og god økonomi, sier manager Jan Fredrik Karlsen til avisen.

Kurt Nilsen slo gjennom som 24-åring i 2003 da han vant den første utgaven av TV 2-sendte «Idol». Året etter vant han det første «Verdens Idol». Siden den gang har karrieren bare steget opp mot stjernehimmelen.

Synger julen inn

I fjor hadde Nilsen sitt niende år med julekonserter på rad, etter at han slapp julealbumet «Have Yourself A Merry Little Christmas" i 2010. Juleturneen er bergenserens viktigste inntektskilde.