*Nettavisen* Økonomi.

Milliontap for Komplett Bank

Stein Erik Hagen

STØRSTE EIER: Stein Erik Hagen og familien er største eier i Komplett Bank.  Foto: Terje Pedersen (NTB scanpix)

Over 60 millioner kroner mer i utlånstap i første kvartal i år sammenlignet med fjoråret, for Hagens Komplett Bank.

13.05.20 08:05

Komplett Bank la onsdag morgen fram resultatet for årets første kvartal. Resultatet før skatt endte første kvartal på 61 millioner kroner. I samme periode i fjor var overskuddet på 102 millioner kroner.

Renteinntektene var på 286 millioner kroner, mot 264 millioner kroner i første kvartal i fjor.

Utlånstapet i første kvartal var på 132,2 millioner kroner. I første kvartal av 2019 hadde de 72 millioner kroner i tapsavsetning.

Les også: Hurtigruten har vært tjoret til land i to måneder. Beløpet de har fått i statsstøtte overrasker programlederne

Netto lån vokste med 326 millioner kroner i første kvartal av 2020, drevet av styrking av den svenske kronen og euro til norske kroner. Netto lån ble imidlertid justert ned med 189 millioner kroner etter hvert som nye utlån ble redusert for å dempe makroøkonomiske risikoer knyttet til koronavirusutbruddet.

Les også: Nettavisen leverer knalltall midt i koronakrisen

- I første kvartal av 2020 førte utbruddet av Covid-19 raskt til en endring i prioriteringer hvor det viktigste var å ivareta helsen til våre ansatte og deres familier. I tillegg var det viktig å hjelpe våre kunder med å komme seg gjennom kortsiktige utfordringer med å betjene lånene sine, sier administrerende direktør Jan Haglund i børsmeldingen.

- Jeg er stolt over hvordan våre dedikerte ansatte klarte å tilpasse seg den nye situasjonen, som bidro til å begrense den operasjonelle og økonomiske virkningen i første kvartal, fortsetter han.

Les også: I disse delene av Norges største byer gjør du tryggest investering av bolig (+)

Det er Stein Erik Hagen og familien som er største eier i Komplett Bank.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag