*Nettavisen* Økonomi.

Milliontap for Nordmarkas konge

Foto: Sigurdsøn, Bjørn (SCANPIX)

Nordmarkas eier, Løvenskiold, gikk med milliontap i fjor.

Han er det nærmeste Norge kommer adel , dagens eier Carl Otto Løvenskiold.

Og han er rimelig fornøyd tross et mindre underskudd: - Med 360 års historie vet vei at vi må tilpasse oss svingende markeder, sier Løvenskiold i en kommentar til fjorårets underskudd på en million kroner.

Pengemaskin
Løvenskiold eier blant annet store tomtearealer og Maxbo. Både i 2007 og året før hadde selskapet over 150 millioner kroner i driftsresultat.

I fjor endte bunnlinjen med et underskudd på en million kroner, mens konsernet omsatte for 3,6 milliarder kroner.

- Vi skulle selvsagt ha tjent mer penger også i 2008, men når vi opererer i en av de bransjene som ble hardest og raskest rammet av den mest dramatiske nedturen på mange tiår, er dette et anstendig resultat, sier konsernsjef og eier Carl Otto Løvenskiold.

Satser i nedgangstider
Maxbo har investert rundt en milliard kroner de siste syv årene, og i fjor utvidet byggkjeden både på Vækerø og på Bærums Verk. Neste satsing er et nytt stormarked i Skedsmo.

Løvenskiold tror lav rente og økt boligsalg vil gi bedre marked allerede i år.

Noe stor bekymring gir neppe det marginale underskuddet. Selskapet ble etablert i 1649, og har en bokført egenkapital på 442 millioner kroner.

Blant Løvenskiolds viktigste eiendeler er 430.000 dekar skog, og familien eier i praksis store deler av markaområdene rundt Oslo.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.