Gå til sidens hovedinnhold

Mindre olje fra DNO

Helge Eide og DNO må melde om svakere oljeproduksjon i april sammenlignet med mars. Jemen trekker ned.

Det lille oljeselskapet DNO er ute med en oppdatering for oljeproduksjonen i april.

I rapporten heter det at DNO hadde en produksjon på 15.786 fat oljeekvivalenter om dagen. Dette er en nedgang på 284 fat om dagen sammenlignet med mars, men en økning på 16,9 prosent sammenlignet med samme måned året før.

I løpet av årets fire første måneder har den daglige produksjonen vært på 16.614 fat oljeekvivalenter om dagen. Dette er en økning på 19,1 prosent sammenlignet med samme periode året før.

Den noe svakere utviklingen sammenlignet med måneden i forveien skyldes at oljeproduksjonen i Jemen var dårligere enn ventet. En naturlig nedgang ved Sharyoof-feltet samt svakere produksjon ved Nabrajah-feltet dro ned produksjonen.

DNO melder også at de en tilknytningsbrønn ved Sharyoof#20 strømmer med en initial produksjon på rundt 1.000 fat oljeekvivalenter om dagen. Dette er den første av fire tilknytningsbrønner planlagt ved Sharyoof-feltet.

Nabrajah-feltet produserte daglig rundt 10.700 fat oljeekvivalenter i april. DNO opplyser at den nåværende brønnkapasiteten ikke blir fullt utnyttet grunnet forsinkelser i forbindelse med installeringer av økt vannseparasjons- og gassinjeksjonsutstyr. Det norske oljeselskapet venter at installeringene vil bli gjennomført i løpet av noen få uker. Selskapet forbereder også test av den nye avgrensningsbrønnen Nabrajah-10, samt en ny test av den forrige avgrensningsbrønnen Nabrajah-9 som ikke produsert i de første testene.

På Tasour-feltet vil den nye Tasour-21 brønnen komme i produksjon i løpet av kort tid etter at den er testet med en produksjonsrate på 1.300 fat pr. dag etter skifte til større nedihullspumpe.

Produksjonen på Glitne-feltet var stabil i april.

Reklame

Husker du disse to idiotene?

Kommentarer til denne saken