Gå til sidens hovedinnhold

Minibanksvindel stanset av politisamarbeid

En av de internasjonale ligaene som drev med minibanksvindel her i landet har blitt stanset etter et omfattende politisamarbeid over landegrensene. Svindlerne kopierte magnetstripene på bankkort når de ble brukt i minibanker.

Videoovervåkingsbilder fra flere minibankterminaler i Oslo førte til at en kvinne og en mann ble knyttet til den omfattende svindelen, melder NRK.

- Via Kripos fikk vi vite at finsk politi hadde tatt de to, som begge er fra Romania, i forsøk på minibanksvindel der. Vi har avhørt dem, og de har delvis tilstått. De kommer til å bli pådømt i Finland, sier etterforskningssjef John Roger Lund ved Sentrum politistasjon i Oslo til NRK.

Svindlerne brukte en "skimmer", og klarte på denne måten å få med seg 564.000 kroner. Apparatet var montert på selve minibanken, og kopierte og sendte magnetstripen til en datamaskin få meter unna minibanken.

Dessuten hadde svindlerne satt opp et videokamera for å filme når kundene trykket sin personlige kode. Denne metoden er den mest brukte når det gjelder kortsvindel

Politiet tror saken kan ha et større internasjonalt omfang. For mesteparten av pengene tappet fra norsk bankkort ble tatt ut i franske minibanker.

Europay Norge registrerte i alt 900 svindel- og misbrukssaker med kort i fjor, og 300 av disse sakene gjaldt kort der magnetstripen var kopiert. Svært mange av svindeltilfellene kom fra netthandel.

Reklame

Er dette årets beste påskeegg?