Gå til sidens hovedinnhold

Minusuke, men plussmåned på Wall Street

Uken som helhet har stått i minus for de amerikanske børsene, men årets første måned har vært positiv.

Skuffende tall for det amerikanske bruttonasjonalproduktet sendte fredag børsene ned. Men for måneden som helhet klarte aksjene likevel å komme ut med brukbar gevinst.

Fire prosent årlig vekst i BNPs fjerde kvartal viser at økonomien ekspanderer, men tallet var lavere enn de 4,8 prosentene analytikerne forventet. Fjerde kvartal var en nedgang fra tredje kvartals 8,2 prosent, men ingen hadde ventet at veksten skulle holde seg på det nivået.

- Jeg tror fire prosent BNP er en fantastisk prestasjon, sier Joseph Battipaglia, sjefsinvestor ved Ryan Beck & Co til CNN Money.

- Det er fortsatt en oppside i markedet, men det er en stor del kortsiktig investerte penger som for tiden trekker mot salgssiden.

Dow Jones var fredag ned 0,2 prosent, 22,22 poeng, og endte på 10.488,07. Det var indeksens andre strake uke med tap, som gikk ned 0,8 prosent for uken som helhet.

Også de bredere indeksene falt før helgen. Standard & Poors 500-indeks var ned 0,3 prosent, 2,98 poeng, og endte på 1.131,13. Det er 0,9 for uken sett under et, noe som brøt S&Ps niende uke med oppgang.

Nasdaq-indeksen avsluttet 0,1 prosent ned, 2,08 poeng, på 2.066,15. Det er en 2,7 prosent ned for uken som helhet, den andre minusuken på rad.

Januar startet friskt, men investorene ble vettskremt da Fed endret språkbruk denne uken.

Nå lover ikke lenger Sentralbanken at renten skal holdes på 1 prosent «i en betydelig periode», men lover at den skal være «tålmodig» med renten. Det ga investorene signaler om at en heving av renten kan komme tidligere enn de har håpet.

For januar sett under ett steg Dow 34,15 poeng, 0,3 prosent, Nasdaq steg 62,78 poeng, 3,1 prosent, mens S&P klatret 19,21 poeng, tilsvarende 1,7 prosent.

Her kan du følge USA-børsene:

Dow Jones

Nasdaq

Reklame

Denne strømavtalen har vært klart billigst i hele 2021