Misliker polets hemmelighold

Foto: Berit Almendingen (TV 2 Nettavisen)

Peter N. Myhre som sitter i Vinmonopolets bedriftsforsamling mener styreleder Harald Arnkværns hemmelighold gjør det vanskelig å følge med på smøregranskningen.

07.03.05 07:04

- Jeg får ikke innsyn i styrets papirer, og det innebærer at jeg ikke kan utføre de tilsynsoppgaver som loven pålegger meg. Tilsyn uten innsyn blir meningsløst, sier Myhre til Dagens Næringsliv.

Bedriftsforsamlingen er blitt orientert som smøregranskningen i Vinmonopolet i to møter. På begge disse har Myhre krevd fullt innsyn i styreprotokoller, noe som har blitt nedstemt.

Han er nemlig ikke sikker på om styret har gjort noe med årsaken til å bestikke, og ser for seg at problemet kan dukke opp igjen om noen år. Dette spørsmålet kan protokollene gi svar på.

Myhre mener det er lite tillitsvekkende at interne tilsynsorganer ikke får informasjon, og at beslutningen om å stramme inn på informasjonsflyten er lovstridig.

Til daglig er Myhre samferdelse byrå i Oslo kommune, oppnevnt av Frp. Han tok derfor nylig kontakt med Frp-formann Carl I. Hagen om saken, og nå har Hagen skrevet brev til Dagfinn Høybråthen om innsynsrett.

Arnkværn sier på sin side at styret gjør det bedriftsforsamlingen vil, og at Myhre ikke blir nektet å lese gjennom protokollen senere.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.