Mislikte kjøpere, bød selv

Postbankens eiendomsmeglere slaktet alle budgivere som ønsket å kjøpe meglerkjeden. Samtidig forberedte de sitt eget bud.

15.06.04 08:10

DnB Nor satt i sluttforhandlinger med en mulig kjøper av Postbanken Eiendomsmegling da kjedens meglere satte foten ned. Meglernes misnøye med budet var avgjørende for at salget gikk i vasken. Kort tid etter presenterte Postbanken-meglerne sitt eget bud på vegne av 55 franchisetakere i kjeden, skriver Dagens Næringsliv.

Konkurransetilsynet bestemte i fjor at DnB-eide Postbanken Eiendomsmegling måtte selges for at fusjonen mellom DnB og Gjensidige Nor kunne godkjennes.

Meglerne fikk gjennom en styringsgruppe en sentral rolle i å vurdere innkomne bud. En rekke bud kom inn, men ingen ble godkjent av meglerne. Dette skal være grunnen til at salget har sprengt alle DnD Nors tidsfrister.

- Vi er ikke forelagt noe alternativ som vi opplever ivaretok våre interesser, sier styringsgruppens leder Hands Christian Børresen til DN.

Han benekter at det ligger en en skjult agenda bak meglerne s opptreden. Samtidig legger han ikke skjul på at bud fra eksterne kjøpere ville blitt avvist, selv om det var tilnærmet identisk med meglernes eget bud.

- Den store forskjellen er at vi gjennom et eget eierskap vil ha en helt annen kontroll enn om en ekstern byder skulle få tilslaget, sier han til avisen.

Meglerkjeden antas å ha en verdi på nær 100 millioner kroner.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.