Telenor-konsernet hadde i andre kvartalet totale driftsinntekter på 27.158 millioner kroner og et driftsresultat før avskrivninger (EBITDA) på 12.098 millioner. Et typisk driftsresultat for Telenor-konsernet ligger på rundt 13 milliarder kroner i kvartalet, og i andre kvartal i fjor var resultatet på 13.175 millioner.

Telegiganten skriver i en børsmelding tirsdag morgen at det er en vekst i andre kvartal. Denne er drevet av sterke resultater i Norden kombinert med en økning i databruk og kundevekst i de asiatiske markedene.

Inntektene i kvartalet er likevel ned over 1,8 milliarder kroner fra tilsvarende kvartal i fjor. Men aksjemarkedet er nokså fornøyd og sender rett etter børsåpning Telenor-aksjen opp over 2 prosent. Det er med på å trekke opp hovedindeksen ved Oslo Børs med ca. 1,5 prosent.

Les også: Telenor advarer om SMS-svindel: – Siste versjon av Flubot

170 millioner mobilbrukere

Antall mobilbrukere økte i andre kvartal med 1,7 millioner til 170 millioner, 1 prosent Men, i Norge falt antallet mobilabonnenter i andre kvartal med 24.000, antallet fasttelefoni-abonnenter med 23.000. I tillegg mistet Telenor 10.000-11.000 abonnenter innenfor TV og internett.

I Norge falt inntektene i andre kvartal fra 6482 millioner kroner i 2020 til 6278 millioner i tilsvarende kvartal i år, men driftsresultatet økte fra 3086 millioner kroner til 3135 millioner.

Analytikerne spådde i gjennomsnitt at Telenor ville oppnå 27.944 millioner kroner i inntekter i andre kvartal. Det rapporterte driftsresultatet før avskrivninger var ventet å bli 12.525 millioner kroner, resultatet før skatt 5039 millioner. Fasiten her ble 4381 millioner, så tallene var noe under analytikernes forventninger.

Men Telenor er fornøyd. De skriver i børsmeldingen at som følge av de gode tallene for andre kvartal, justeres forventningene for 2021. Telenor forventer nå en organisk abonnements- og trafikkinntektsvekst på 0-1 prosent. Investeringsnivået ventes å utgjøre 15-16 prosent av inntektene.

Les også: Tjener rått på norske mobilkunder: - Gjør seg fete på vår bekostning

Måtte trekke seg ut

Telenor meddelte for snaue to uker siden at de selger mobilvirksomheten i Myanmar til M1 Group. Avtalen har en samlet verdi på ca. 900 millioner kroner, hvorav 470 millioner betales over fem år.

For drøyt to måneder siden kunngjorde Telenor at de ville skrive ned verdien av tapssluket Telenor Myanmar. Det regnskapsmessige tapet var på 6,5 milliarder kroner, etter vedvarende problemer i Myanmar, blant annet med myndighetene.

– Situasjonen i Myanmar har i de siste månedene blitt stadig mer utfordrende for Telenor knyttet til sikkerhet for våre ansatte, regulatoriske forhold og god forretningspraksis, uttalte konsernsjef Sigve Brekke i en børsmelding 8. juli.

Brekke sa på en presentasjon tirsdag morgen at han ikke angrer på at de trakk seg ut, og han er også stolt over hva de har fått til. Brekke befinner seg for øvrig i Asia nå for å snakke med de regionale lederne om satsingen i regionen.

Les også: Milliardsmell for Telenor

Beskjeden oppgang

Telenor er det tredje mest verdifulle selskapet på Oslo Børs etter Equinor og DNB, med en markedsverdi mandag ettermiddag på 207,1 milliarder kroner.

Så langt i år har Telenor-aksjen steget med beskjedne 1,4 prosent, etter store kurssvingninger underveis (se grafen under).

Den desidert største eieren i Telenor er Nærings- og fiskeridepartementet med 54 prosent av aksjene, slik at staten har full kontroll i selskapet.