*Nettavisen* Økonomi.

Mobil med gratis tellerskritt

Foto: Thomas Bjørnflaten (Scanpix)

I Sverige slipper mobilbrukere å bekymre seg over lange samtaler. 140 kroner i måneden og en startpris på 50 øre per samtale er alt de betaler. Norske mobiloperatører er avventende.

08.07.04 14:01

Det svenske teleselskapet Telia lanserer nå et mobilabonnement der ringetiden er gratis i deres eget nett. Alt kunden betaler, er en fastpris på fra 140 kroner i måneden, samt en startpris på 50 øre per samtale.

Utover det koster det ingenting å ringe med mobilen, uansett hvor lenge du snakker. Kundene får i tillegg begrenset gratis ringetid til andre operatøreres nett.

- Kommer til Norge
- Slike fastprisavtaler på telefon- og mobilbruk er på full fremmarsj over hele verden. Dette kommer helt sikkert også til Norge, sier redaktør Arne joralmo i Teleavisen til Dagbladet. Joralmo tror vi får se slike tilbud allerede i år, trolig til høsten.

En ringerunde TV 2 Nettavisen har gjort blant noen norske mobiloperatører viser at det ikke er noen umiddelbar stemning for å dra i gang liknende abonnementer i Norge.

- Det er alltig vanskelig å si hva som vil kome fremover, men vi har ingen umiddelbare planer om noe slikt tilbud, informasjonssjef Esben Tuman-Johnsen i Telenor Norge.

Ingen konkrete planer
Heller ikke Netcom har planer om å kopiere Telias tilbud.

- Jeg finner ikke grunn til å bestride at slike abonnementer også kan komme til Norge. Foreløpig foreligger ingen konkrete planer fra vår side, men det er en av flere muligheter, sier informasjonssjef Guri Wormdahl i Netcom.

Konkurrenten Chess og Tele 2 har heller ingen planer om å se til Sverige.

Den lille mobiloperatøren ACN er etter det TV 2 Nettavisen kjenner til de eneste som har et liknende tilbud i Norge. ACN opererer med en abonnementsavgift på 59 kroner i måneden. En samtale koster 59 øre uansett hvor lenge du ringer - vel å merke hvis den du ringer til også skulle være ACN-abonnement.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.