*Nettavisen* Økonomi.

Mobilen blir kontortelefon

Konsernsjef i Telia Sonera, Anders Igel. Foto: (Telia Sonera)

Bredbåndstelefoni over mobilen er ett av de virkelig hete temaene på 3GSM-messen i Barcelona, og nå lanserer TeliaSonera en løsning for bedrifter.

15.02.06 11:18

BARCELONA (TV 2 Nettavisen): Først lanserte Nokia sin lille klapptelefon som skifter automatisk fra mobilnettet til trådløse nett, noe som betyr betydelig besparelser på telefonregningen.

Kannibaler
I dag lanserte TeliaSonera, Nokia og Cisco en løsning for å gi bedrifter den samme funksjonaliteten.

- Vi ser at vi med dette kannibaliserer våre vanlige inntektskilder, men har besluttet å være i forkant av utviklingen, sier TeliaSonera-direktør, Anders Igel.

Med løsningen fra de tre telekomkjempene skal mobiltelefonen din også bli kontortelefonen, slik at du har ett telefonnummer, én innboks og ikke minst – bruker mindre tellerskritt og dermed også penger i mobilnettet.

Testing starter
Rundt 22 prosent av oss ringer med mobiltelefonen selv når vi sitter på kontoret. Med denne IMS-løsningen kan mobiltelefonen ringe og ta imot samtaler via det trådløse nettverket på arbeidsplassen. Forutsetningen er at det trådløse nettverket er skalert for å takle bredbåndstelefoni.

Men du trenger ikke haste ut for å kjøpe løsningen. Foreløpig setter Nokia, TeliaSonera og Cisco i gang testing av løsningen i Finland, og når den kommer til Norge er det ingen som vil si noe om.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.