Gå til sidens hovedinnhold

Mobilen gir ikke kreft

Resultatet av det største forskningsprosjektet gjort på mobilbruk opp mot kreft på hjerner er klart. Igjen karaktriseres mobilbruk som ufarlig.

Om bruk av mobil kan føre til kreft har vært diskutert til det kjedsomme i mange år. Forskningsresultatene har kommet på løpende bånd, og resultatene har vært motsigende.

Senest i fjor konkluderte svenske forskere med at innbyggere på landsbygden hadde større fare for å få kreft fordi mobilsignalene må være sterkere for å kunne dekke større områder, skriver Reuters.

Nå har britiske forskere fra Institute of Cancer Research og tre universiteter gjennomført den største studien noen gang på sammenhengen mellom mobilbruk og kreft på hjernen. Prosjektet involverer personer fra 13 land.

- Alt i alt fant vi ingen økt risiko for glioma-kreft i forhold til mobilbruk, og ingen sammenheng angående tid siden første gang en brukte mobiltelefon, om en har brukt mobiltelefon hele livet, noen sammenheng med antall timer i bruk eller antall telefoner, sier professor Patricia McKinney i en rapport i British Medical Journal.

Reklame

Slik sparer du enkelt 600 kroner på mobilabonnementet

Kommentarer til denne saken