Høiness fikk i 2014 arveretten til villaen i Eckersbergs gate 47 på Frogner, et stille villastrøk mellom Frognerveien og Gyldenløves gate.

Arvestriden skal vi komme tilbake til, men nå er villaen på totalt 750 kvadratmeter til salgs, sammen med en portnerbolig. Tomten er på 1,3 mål, og det kan gå mot ny prisrekord på Frogner, i alle fall for eiendommer ovenfor Frognerveien.

- Det er det største og flotteste huset på Frogner, det er Frogners «Downton Abbey», en veldig herskapelig eiendom, skryter stjernemegler Tom. E. Johnsen i Sem & Johnsen overfor Nettavisen Økonomi.

Les også: Mona Høiness fikk ikke medhold i Menneskerettsdomstolen

125 millioner

Prisantydningen er satt til hele 125 millioner kroner. Får Høiness denne prisen, er det trolig den dyreste eiendommen som er solgt på i hvert fall denne delen av Frogner. Med dokumentavgift og andre omkostninger snakker vi om drøyt 128 millioner kroner for en ny eier.

- Hvem ser du for deg som mulige kjøpere?
- Det er privatpersoner med god råd. Målgruppen er urbane og velstående personer som har lyst til å bo midt på Frogner. Ambassader kan også være aktuelle, svarer Johnsen.

Hovedhuset stod ferdig så langt tilbake som i 1918, men Johnsen sier eiendommen har hatt en god del oppgraderinger.

Les også: Mona Høiness selger luksusleilighet

Har alt

- På en så stor eiendom vil det hele tiden være vedlikeholdsarbeider. Nye eiere vil nok gjøre om litt, men eiendommen inneholder alle tingene et herskapshus har, som spisestuen og en fantastisk trappeinngang.

- Dette er ikke bare et hus, men en eiendom med dobbel garasje, stor tomt og en stor gårdplass med to innkjøringer, svarer Johnsen.

Han tror mange drømmer om et hus på Frogner i dette villastrøket, det er stort sett villaeri kvartalet. Eiendommen ligger også skjermet fra sjenerende gjennomgangstrafikk.

- Men alle disse villaene er på byantikvaren Gule liste. Det er ikke lov til å rive noe, men det er greit å opparbeide mer hage på gårdsplassen, sier Johnsen. Mona Høiness har overfor Nettavisen ingen kommentar til salget.

Søksmål

Eiendommen har altså en kontroversiell forhistorie. Høiness ble i testamentet til Per Urdahl (død 2002, 91 år) og Synnøve Alver Urdahl (død 2011, 91 år) utpekt som arving til parets formue på i overkant av hundre millioner kroner

Men slektningene til ekteparet var uenige i testamentet og gikk til søksmål. Høiness vant imidlertid i Borgarting lagmannsrett på alle punkter, og i mai 2014 ble det klart at dommen er rettskraftig. Arvingene anket ikke lagmannsrettens dom til Høyesterett.

Huset i Eckersbergs gate ble den gangen anslått til å ha en verdi mellom 70 og 100 millioner kroner. Verdien kan altså være flere titall millioner høyere.

Les også: Arkitekt vant over Mona Høiness

Oppspinn

Finansavisen skrev i november 2018 at Høiness ville ha hele 150 millioner kroner for eiendommen. Advokaten har avvist denne prisantydningen.

- Dette er oppspinn. Der en historie Finansavisen har produsert for å kunne ha meg på forsiden. Jeg opplever det som plagsomt og som en form for krenkelse av privatlivets fred, uttalte Høiness til Nettavisen for snaue to år siden.

Bladet Kapital hadde flere kritiske artikler om arvestriden og måten den profilerte advokaten fikk kontroll over arven på.

Les også: Nå har boligen fått en prislapp: - Byens flotteste utsikt

Eldreraner

Kapital omtalte blant annet Høiness som «eldreraner». Men Høiness klaget ved flere anledninger Hegnar Media inn for Pressens faglige utvalg (PFU) og har også fått medhold i sin kritikk.

Forretningsadressen til advokat Mona Høiness er for øvrig Huk Aveny 6, ute på Bygdøy.