*Nettavisen* Økonomi.

Morgenkrasj på børsen

Oslo Børs har løst de tekniske problemene. Handelen var oppe klokken 10.00.

20.04.06 10:11

(NA24): De nordiske børsene har hatt problemer med Saxess-systemet i morgentimene, noe som har satt handels- og meldesystemet ut av spill.
All handel i det nordiske verdipapirmarkedet stod derfor stille torsdag morgen.

Rett før klokken 09.30 meldte Oslo Børs at handelssystemet er kommet opp igjen, men at de måtte foreta en omstart før handelen kunne starte. Børsen åpnet klokken 10.00 - én time forsinket.

NA24 - din nye næringslivsavis

- Kjedelig
Pressetalsmann Tor Arne Olsen ved Oslo Børs forteller til NA24 iMarkedet at de synes dette er veldig kjedelig, når det en sjelden gang skjer.

- Vi synes det er veldig kjedelig når dette skjer. Men heldigvis skjer det ikke ofte. Oppetiden på systemet er på 99,95 prosent, sier Olsen til NA24 iMarkedet.

- Det er heldigvis ikke så ofte det skjer, men det er fryktelig kjedelig når det først skjer, fortsetter Olsen.

Han mener at det er svært marginal forandring i stabiliteten til systemet etter at børsen overlot driften av handelssystemet til Stockholm og OM Gruppen etter at børsen meldte seg inn i det nordiske børssamarbeidet Norex.

- Det er marginale forskjeller. Oppetiden er ganske identisk. Vi hadde et tilfelle her før påske, men før det var det lenge siden forrige gang, forteller Olsen til NA24 iMarkedet.

Andre krasj i år
Det er ikke første gang Oslo Børs har måttet stenge handelen på grunn av tekniske problemer. 9. februar i år var all handel stoppet fra klokken 09.16 og 10.05 på grunn av trøbbel med Saxess-systemet.

Også i 2004 opplevde Oslo Børs flere tekniske stopp.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.