Markedsverdien på Seadrill, der Fredriksen eier rundt 25 prosent, var på sitt meste verdt nesten 150 milliarder kroner og var Fredriksens suverent viktigste eiendel før oljeprisfallet i 2014.

Deretter har det stort sett bare gått nedover.

Selskapet er nå verdt bare 350 millioner kroner på børsen. Hvor ille det står til ble tydelig da selskapet la frem nye finansielle skrekktall tirsdag morgen.

Riggselskapet fikk et nettotap på 183 millioner dollar i andre kvartal - som tilsvarer om lag 1,6 milliarder norske kroner. I første kvartal bokførte Seadrill et nettotap på 15 milliarder kroner. Omsetningen i kvartalet var 277 millioner dollar, mot 321 millioner dollar i første kvartal.

Korona-smell

Så ille er det at den nåværende aksjekapitalen ligger an til å bli tapt. Fredriksen risikerer å sitte igjen med null og niks fra aksjene sine.

Les også: John Fredriksen la inn kjempeordre hos Kjetting-Jan: – Arbeidsplassene er sikret

Da Seadrill la fram tallene for første kvartal, ble det varslet en omfattende restruktureringsplan for å få redusere gjelden. I rapporten for andre kvartal skriver selskapet at selskapet ikke har kommet til enighet med kreditorer. Konsernsjef Anton Dibowitz kommenterer tallene slik:

- Det globale markedet i kvartalet har vært svakt, grunnet de reelle virkningene av Covid-19 og redusert etterspørsel. Siden den bransjeomfattende svikten i etterspørsel er utenfor vår kontroll, har vi konsentrert vår innsats om det vi kan påvirke - vår daglige drift og kapitalstruktur.

Les også: Carew solgte for 29 millioner - nå har han brukt pengene her

Aksjene kan bli verdiløse

Dibowits sier videre at selskapet skal fortsette dialogen med kreditorer for å etablere en gjeldsstruktur tilpasset markedsforholdene.

«Vi vurderer forslag til endring av kapitalstrukturen fra våre aksjonærer. Det er ikke oppnådd en enighet om dette så langt, men vi anslår at potensielle løsninger vil føre til betydelig omgjøring av gjeld til aksjer», skriver selskapet i børsmeldingen.

Det innebærer at aksjene til nåværende aksjonære kan bli verdiløse. Fredriksen risikerer dermed at aksjene har sitter på i selskapet blir svært lite verdt.

Les også: Kiwi kutter prisene nok en gang: Starter priskrig på over hundre varer