*Nettavisen* Økonomi.

Morten Gamst Pedersen har solgt toppleilighet i Trondheim

BYENS TAK: - Leiligheten har den beste beliggenheten i Trondheim. Man har utsikt over store deler av byen, sier megleren om leiligheten Morten Gamst Pedersen nå har solgt. 

Etter å ha eid i fire år solgte Morten Gamst Pedersen leiligheten med flere millioner i gevinst.

Morten Gamst Pedersen har solgt sin toppleilighet på Nedre Elvehavn i Trondheim for 16,5 millioner kroner. Det er Adresseavisen i Trondheim som først omtaler saken, som er tilgjengelig for abonnenter.

- Det er den høyeste kvadratmeterprisen jeg har hørt om i Trondheim, sier megleren, og i alle fall den høyeste kvadratmeterprisen for en leilighet på denne størrelsen, fortsetter han.

Klikk på bildet for å forstørre.

PANORAMA: Fra takterrassen har du utsikt over store deler av byen Foto: FOTO: Ronnie Andersson, DNB

Til sammenligning ble Trondheims hittil dyreste leilighet på 19 millioner kroner solgt med en kvadratmeterpris på 97 000 kroner i 2017 opplyser Andersson.

- Leiligheten har ikke vært tilgjengelig på det åpne markedet, men har vært lansert for en mindre kundegruppe, forteller ansvarlig megler Ronnie Andersson i DNB Eiendom til Nettavisen.

Leiligheten er på 122 kvadratmeter og ligger sentralt til på Nedre Elvehavn i Trondheim. Med en salgspris på 16,6 millioner gir dette en kvadratmeterpris på hele 136 000 kroner.

Fantastisk utsikt

Megleren er likevel ikke overrasket over den høye salgsprisen.

- Leiligheten har den beste beliggenheten i Trondheim. Man har utsikt over store deler av byen, og kan se både Tyholttårnet, Nidelva og Nidarosdomen fra takterrassen, sier han.

Leiligheten er også strøken innvendig, etter at det ble totalrenovert i 2015. Morten Gamst Pedersen kjøpte leiligheten i juni dette året, og har etter det både pusset opp og endret planløsning.

- Leiligheten er i dag en treroms med høy standard på både kjøkken og bad og en fantastisk takterrasse med jacuzzi og utsikt over hele Trondheim, sier Andersson.


Klikk på bildet for å forstørre.

TAKTERRASSE: Her er det muligheter for avslapping, både i boblebad og på solseng. Foto: FOTO: Ronnie Andersson, DNB

Milliongevinst

Verdistigningen i løpet av de fire årene Gamst Pedersen har eid leiligheten har vært på hele 7 millioner kroner.

- Jeg var nok heldig, og kjøpte leiligheten på et gunstig tidspunkt. Jeg kjøpte den for å ha et hjem i Trondheim, men dette har også vært en fin investering, sier Gamst Pedersen i en kommentar til Adressa.

Klikk på bildet for å forstørre.

SENTRALT: Leiligheten ligger i Dokkgata 6, på Nedre Elvehavn sentralt i Trondheim  Foto: FOTO: Ronnie Andersson, DNB

Ronnie Andersson mener også at markedet har tatt seg opp i Trondheim i løpet av de seneste årene.

- Vi ser at det har skjedd mye i segmentet med litt høyere boligpriser i Trondheim i de seneste årene. Vi ser at vi tar inn på Oslo, og at det er en betalingsvillighet for å sikre seg spesielle objekter også i Trondheim, sier han.

Klikk på bildet for å forstørre.

REKORD: Eiendomsmegler Ronnie Andersson i DNB Eiendom kan ikke huske en leilighet med høyere kvadratmeterpris på lignende leiligheter Foto: FOTO: DNB

Leiligheten ble lansert med en prisantydning på 16,5 millioner kroner, og gikk for hundre tusen kroner mer etter omtrent en uke.

Flytter til Tromsø

Klikk på bildet for å forstørre.

SENTRAL BRIKKE: Morten Gamst Pedersen blir en viktig mann for Tromsø i 2019. Foto: FOTO: Rune Stoltz Bertinussen (NTB scanpix)

Årsaken til at leiligheten nå selges er at Gamst Pedersen og familien har tatt en beslutning om å flytte til Tromsø, hvor han har spilt for TIL siden 2016.

- Det har vært mye pendling frem og tilbake. Men når en er fra Finnmark og er vant til å kjøre en time for å kjøpe smågodt på kiosken, så er ikke det noe problem å pendle mellom Trondheim og Tromsø. Vi har mange gode venner i Trondheim, og Trondheim er en veldig fin by. Men etter å ha tenkt litt frem og tilbake, falt vi ned på en beslutning om å selge, sier Gamst Pedersen til Adressa.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag