*Nettavisen* Økonomi.

Motorola sparker toppsjefen

Konsernsjef og styreformann Motorola Foto: Motorola

Motorolas konsernsjef og styreleder Chris Galvin leverte fredag sin oppsigelse. Styret i selskapet har mistet tillitten til topplederen.

22.09.03 09:36

Chris Galvin er er barnebarnet til Motorola-grunnlegger Paul Galvin og har vært styreformann i selskapet siden 1993. I 1997 inntok han også rollen som konsernsjef.

Bedt om å gå
De siste årene har Motorola slitt med sviktende salg og dårlige resultater både for mobiltelefondivisjonen og brikkeproduksjonen. Posisjonen som verdens nest største mobilprodusent er hardt presset, ikke minst av asiatiske produsenter.

Bakgrunnen for den plutselige oppsigelsen skal være at Galvin har havnet på kant med det øvrige styret, som ikke lenger har tillitt til at han er rett mann til å styre konsernet, skriver Wall Street Journal.

Investorene jublet
Ifølge kilder internt i selskapet er det ingen enkeltepisoder som har ført til styrets manglende tillitt, men en generell misnøye etter flere år med problemer.

Selve beslutningen om å gå av kom fra Chris Galvin selv, men presset fra det øvrige styret og ledelsen skal ha vært massiv.

Meldingen om Galvins avskjed førte til at Motorola-aksjen steg over seks prosent på New York-børsen fredag.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.