*Nettavisen* Økonomi.

MSN-virus herjer Norge

Et nytt virus for den populære chatteklienten MSN Messenger har i dag spredt seg med rekordfart i norske hjem og bedrifter. Det lar pc-en din stå vidåpen for angrep.

07.03.05 13:11

Når de fleste av oss endelig har skjønt at vi ikke skal trykke på merkelige vedlegg i e-posten, kommer en ny sikkerhetstrussel mot pc-ene våre – virus via MSN Messenger.

Den siste uken har stadig nye versjoner av det såkalte Bropia-ormen dukket opp, og mandag ser ut til å sette en dyster rekord i antall pc-er som smittes via MSN Messenger.

Dersom du får en merkelig lenke eller fil fra noen du kjenner, bør du ikke trykke på lenken for å se hva den inneholder. Da ender du muligens opp med et skadelig virus i stedet.

Snorre Fagerland i Norman har merket at en økning i pc-er som smittes via Messenger.

- Ormen vil sende seg videre til alle på buddylisten, og den forsøker også å laste ned en annen nettverksom, kalt Spybot. Spybot åpner bakdører på pc-en din og setter dem åpne for hackere, sier Fagerland til TV 2 Nettavisen.

Rundt 1,1 millioner nordmenn bruker MSN Messenger, både privat og på jobben. Dermed er chatteklienten blitt et attraktivt mål for hackere.

Men du kan beskytte deg. Nå har de fleste antivirus-selskapene fått oppdatert sine programmer, så trykk på antivirus-ikonet på pc-en din for å kjøre en skanning av maskinen. På den måten kan du luke ut eventuelt ugress som måtte ha smittet pc-en din.

HTML EMBED
Er du smittet av MSN-viruset?
Ja
Nei, slettet viruslenken
Nei, har ikke fått viruslenken
Vet ikke
Har ikke MSN

Se resultat

En god dose sunn fornuft i forkant kan også hindre at du blir smittet.

- Ikke klikk på og godta alle meldinger, selv om disse ser ut til å komme fra en kompis. Mange av lenkene ser heller ikke helt tilforlatelig ut, som Check out this message LOL. Om ikke annet så kan du jo sende en melding tilbake og spørre om hva det er han har sendt deg, siden dere begge to er oppkoblet, sier Fagerland.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.