Elon Musk har nok en gang sjokkert internettet med en ny meningsmåling postet på twitter tirsdag morgen. Nå spør Musk hans 54 millioner følgere om de ønsker at selskapet hans, Tesla, skal godta Dogecoin som betaling.

Dogecoin startet som en spøk i 2013 og var ment som en parodi til Bitcoin. Selskapet ble startet av to utviklere som gjorde narr av alle kryptospekulasjonene som foregikk i 2013. Det skulle være en morsom og vennlig kryptovaluta for folket. Nå har spøken for lengst blitt til alvor. Dogecoin er i dag den fjerde største kryptovalutaen i verden.

Det er først nå i 2021 at Dogecoin har skutt til værs. I 2021 har verdien steget med 14,000 prosent siden starten av året. Per dags dato har kryptovaluataen en markedsverdi på 62 milliarder dollar, som tilsvarer 500 milliarder norske kroner.

I skrivende stund har posten 2,3 millioner stemmer hvor 77 prosent svarte "Ja" til forslaget. Både Dogcoin og Tesla har trendet på Twitter og det potensielle samarbeidet har skapt enormt engasjement på nettforumet.

Les også: Kryptovaluta eksploderer - passerer ny milepæl

Posten kommer i kjølvannet av spøken hans på Saturday Night Live. Elon Musk og moren hans, Maye Musk gjestet programmet i forbindelse med morsdagen. Maye Musk spekulerte i hva hun kom til å få av sønnen i år.

- Jeg bare håper det ikke er Dogecoin, sier Maye Musk spøkefullt.

- Det er det, svarer Musk.

Videre i løpet av programmet beskriver Musk kryptovalutabransjen som krevende. Verdien av Dogecoin falt med 40 prosent etter at Musk hadde pratet om den på Saturday Night Live.

Les også: Sjokktall: – Tesla-utslipp like høye som utslippene til 1,8 millioner bensinbiler

Etter tirsdagens tweet har verdien av Dogecoin steget med 20 prosent. Det er Business Insider som er først ute med nyheten. Meningsmålingen på Twitter fikk over 500,000 stemmer i løpet av de første tjue minuttene.

Dette er heller ikke første gang Musk åpner opp for å ta imot kryptovaluta som betaling for luksusbilene hans. I mars annonserte teknologisjefen at man kan kjøpe Teslas biler i USA med Bitcoin.

Musk har lenge vært en fan av Dogecoin. Selskapet hans, Space X, lanserte også på mandag at "Doge-1-satelitten" skal betales med Dogecoin.

Musk skrev fornøyd på Twitteren sin,

"SpaceX launching satellite Doge-1 to the moon next year. Mission paid for in Doge. 1st crypto in space. 1st meme in space. To the mooooonnn!!"

Les også: Vellykket SpaceX-oppskyting