42 personer har så langt fått påvist korona i etterkant av et julebord på Maarud lørdag 27. november, melder Sør-Odal kommune på sine hjemmesider.

Kommuneoverlegen mener det er grunn til å tro at det i dette smitteutbruddet er snakk om omikronvarianten, men kommunen har foreløpig ikke fått svar på testene som er sendt til Ahus for sekvensering.

Anslagsvis har hver tredje person som var tilstede under arrangementet fått påvist korona, og omtrent halvparten av de smittede er bosatt i Sør-Odal.

De 42 smittede inkluderer ansatte i snacksbedriften Maarud, vertskap, underholdningsaktører og et fåtall husstandsmedlemmer til personer som deltok på julebordet, opplyser kommunen.

– Vi har hatt frivillig driftsstopp i 48 timer. Den har ikke vært pålagt, men det har blitt gjort som et forebyggende tiltak, sier Maaruds pressekontakt, Cathrine Moksnes til Nettavisen.

Hun sier at det var mange av Maaruds ansatte som var tilstede på julebordet, men ikke alle. Alle de ansatte har fått pcr-tester privat for å få ekstra fortgang i ting, forklarer hun.

Søndag kveld starter driften ved chipsfabrikken i Sør-Odal opp igjen.

Vi hadde tenkt til å kjøre flere linjer, men vi kjører en fra i kveld, sier hun.

– Vil smitteutbruddet påvirke driften deres?

– Noe forsinkelser blir det, men ikke store per nå. Men, vi må følge utviklingen, sier Moksnes.

– Vil den begrensede driften dere nå, og driftsoppholdet på 48 timer, ha noe å si for forbrukerne?

– Vi har noe begrenset produksjon nå, men om det vil vedvare og i tilfelle hvilke konsekenser det kan få for leveransene våre vet vi ikke helt ennå, sier hun.

Det pågår et omfattende smittesporingsarbeid og testing, og dette vil fortsette de kommende dagene, opplyser kommunen.