For hotelleierne på den spanske ferieøya ser det nitrist ut for øyeblikket, like før sommersesongen starter. De er avhengige av turismen fra Nord-Europa, men i år er interessen dårligere enn på lenge, skriver flysmart24.no.

Dermed har hotelleierne i Mallorca bestemt seg for å ty drastisk til verks i år. I frykt for at turistene kan utebli i sommer, har hotelleierne bestemt seg for å dumpe prisen på hotellrom med 50 prosent.

Kraftig vekst i prisnivået

En av hovedgrunnene til at den spanske ferieøya sliter i år med turismen, er at flere drar andre steder med et rimelige prisnivå, som blant annet Tyrkia hvor man får mer valuta for pengene.

Flere turister dropper Mallorca etter en kraftig vekst i prisnivået, og ikke minst også etter at myndighetene bestemte seg for å innføre en dobbel turistskatt i høysesongen på sommeren.

Likevel, til tross for at Mallorca-salget er langt verre i år enn i fjor, så er nordmenn fortsatt glade i den spanske ferieøya.

- Om man ser totalt på sommersalget er det så langt i år Mallorca som er det desidert mest populære reisemålet etterfulgt av Kreta, så følger Tyrkia på en solid tredjeplass, opplyser adm. dir. Christian Grønli i Ving til flysmart24.no.

Under 300 kroner de neste ukene

Det er ikke alle av oss som reiser i fellesferien, og sånn sett er det svært gode nyheter for deg som kan reise i neste uke. Det er alltid svært lave priser i ukene før skoleferien, og dette er noen av eksemplene man finner på finn.no, akkurat nå:

- Det er helt vilt! Det er uvanlig mye ledig nå. De som er så villige til å reise på kort varsel har veldig gode muligheter. Er du fleksibel kan du reise tur retur til Kroatia for under 300 kroner, sa kommersiell direktør i Finn Reise, Terje Berge, til Nettavisen Økonomi, like før 17. mai.

Da utdypet han også hvorfor de siste ukene før skoleferien er så gunstige prismessig.

- Du kan reise nesten hvor som helst frem til skoleferien begynner. Skal du reise, bør du benytte anledningen nå.

- Det handler om det er mange ledige seter i lufta som må fylles, og det er ikke uvanlig på denne tiden av året. Du kan egentlig være sikker på å få en superdeal. Slenger du på et uspesifisert hotell, får du en uke i Kroatia til en tusenlapp. Skal du først få deg en billig reise, så bør du reise nå, sa Berge.