*Nettavisen* Økonomi.

Nå er kravet 83,8 millioner

Kravet mot biskopsønn Bjarte Baasland og hans mor vokser videre.

26.09.08 17:52

Onsdag ble det kjent at pengene bedragerisiktede Bjarte Baasland har lånt av Cecilie Nustad ikke er en del av kravet på 45 millioner kroner mot Bodhild Baasland, skriver Rogalands Avis.

– Kravet fra Nustad vil ikke bli rettet mot Bodhild Baasland og kommer dermed utenom. Jeg regner med at Nustad vil kreve disse pengene direkte fra Bjarte Baasland, sier bobestyrer for Bodhild Baaslands konkurs, Per Sekse, til Rogalands Avs.

Samlet krav på 83,8 mill
Dermed er samlet krav mot mor og sønn på 71,6 millioner kroner - og det er før alle kreditorene har meldt seg.

Ifølge bobestyrer for Ernst Baaslands konkurs, Tor Haver, er kravet i boet til biskop Ernst Baasland fortsatt på 12,2 millioner kroner. Dette gir et samlet krav på 83,8 millioner kroner.

Det har så langt ikke lykkes Nettavisen å få en utdypende kommentar fra bobestyrerne på om noen av kravene er meldt flere steder, slik at beløpet på 83,8 millioner må reduseres.

Les også. Jeg er ikke spillegal
Les også: Skal styre konkursboet

Onsdag kveld avsluttet politiet avhøret av biskopsønnen Bjarte Baasland (34).

Han har spilt bort 60 millioner kroner med penger lånt fra familievenner og kjente. Nå er alt tapt og foreldrene Bodhild og Ernst Baasland er slått konkurs.

- Kvitt gjelden
- Bjarte Baasland kom i en vanskelig økonomisk situasjon da han dro fra Norge i 2005. Han hadde behov for betydelig inntekt for å kunne håndtere gjelden. Han engasjerte seg i internettspill på denne bakgrunn, forklarte hans forsvarer Hege Ersdal onsdag.

Les også. - Her tapte jeg 60 millioner
Les kommentar: Kriseplan for norsk økonomi

- Er det riktig at han ikke ser på seg selv som «spillegal»?

- Han oppfattet spilling som et virkemiddel til å tjene penger til å betjene gjelden, ja, sier hun til Nettavisen torsdag morgen.

Vant først...
Ifølge VG kunne biskopsønnen innkassere «til dels store gevinster» i starten, noe som gjorde ham optimistisk med tanke på å bli kvitt gjelden.

Rett etter avhøret var avsluttet onsdag, uttrykte forsvareren seg slik overfor Nettavisen:

- Nå har vi foreløpig avsluttet avhørene i denne saken. Han er glad for å ha fått forklart seg for politiet og kommet fram med saken slik den fremstår for han. Dagens avhør var bare en supplering og ferdigstillelse i forhold til det som kom fram i går, la Ersdal til.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.