HOTEL BRISTOL, OSLO (Nettavisen) Ingen tradisjonell vielse, heller ingen ekstravagant feiring. Fredag formiddag giftet Olav Thon seg etter Sissel Haga har vært ved hans side i 35 år.

Hele vielsen var over på kun 20 minutter.

Se ekteparets pressekonferanse etter vielsen i videoen øverst!

Stormforelsket

Vielsen begynte klokken 11.30, men allerede ved slaget elleve kom den kommende ekteparet ut for å hilse på folket. Underveis spilte korpset Kampen janitsjarorkester. Det var flere hundre møtt opp for å se ekteparet, og mange vinket med flaggene.

Forloveren til Olav Thon er nær venn og forlegger Erling Kagge. Han beskriver fra bakrommet at paret er «stormforelsket».

– Dette er en gledens dag. Stor ære og glede å være forlover, sier han til Nettavisen.

Sissel Berdal Haga skal ta Thons navn, og blir hetende Sissel Berdal Haga Thon.

Forloveren til Sissel Haga er hennes søster, Gunnel Berdal Wullstein.

Signert og stemplet

Nøyaktig slagen 11.30 ruslet brudeparet opp mens de omtrent 200 gjestene fra fjern og nær sto langs den røde løperen opp til alteret.

Den som viet dem var Oslo-ordfører Marianne Borgen.

Etter begge sa ja ble det erklært rette ektefolk.

Like etter snudde de seg, og hilste på gjestene som var samlet mens mannskoret sang. Da sa ordføreren: – Ja, da må vi nok fylle ut noen papirer. Salen lo. Brudeparet snudde seg og signerte flittig vigselsattesten.

Stempelet til ordføreren dundret i bordet, og salen lo.

– Jeg foreslo Töcksfors

Etter vielsen møtte kanskje Norges mest presseglade par til pressekonferanse.

– Hvor går bryllupsreisen?

– Vi er jo enkle mennesker. Så jeg foreslo Bjørneparken på Flå. Men Sissel ville utenlands. Så foreslo jeg Töcksfors, sa han til latter i salen.

Töcksfors kjøpesenter er en av Thons egne kjøpesenter langs svenskegrensa.

– Neida, fra spøk til alvor så har vi ikke de store bryllupsreiseplanene enda. Men det blir nok en tur rundt omkring i Norge, og helst nordover, som vi er så fryktelig glad i, sa Olav Thon.