Gå til sidens hovedinnhold

Nå er sydenturen rådyr

Rentefesten gjør at hopp-på-turene til Syden er dyrere enn på svært lenge, men for de mest spontane er det fortsatt håp. Sjekk de billigste restplassene.

De siste årene har nordmenn flest er blitt bortskjemte med billige restplasser til Syden, men i vinter er det lite sol å få for et par tusenlapper.

Den lave renta gjør at flere tar seg råd til å reise. Dessuten er terror-frykten på vikende front, og det bidrar også til økt reiselyst. Siden kapasiteten ikke er økt siden i fjor vinter, betyr det at antall ledige seter er atskillig færre. Dermed blir det kamp om de få restplassene som finnes.

Utsolgt
- Mellom 80 og 90 prosent av vinterens reiser er solgt, sier informasjonssjef Lena Petersson i Star Tour til TV 2 Nettavisen.

Også hos Saga Solreiser er det smekkfullt.

- I praksis flyr vi nå med helt fulle fly. Det gjelder hele vintersesongen. Det vi har de nærmeste ukene, er kun enkelte restplasser, forteller driftssjef Øyvind Tørstad.

Billigst til Tenerife
Den billigste pakketuren som tilbys på turoperatørenes nettsider akkurat nå, går fra Bergen til Tenerife, og koster 2795 kroner for ei uke. Men da må du reise allerede 18. januar, og være forberedt på en meget enkel bostandard.

- Så fullt som det er nå, må man ta til takke med det som man greier å finne fram til på det aktuelle reisemålet, også enkle pensjonater. I verste fall betyr det rom uten eget bad og toalett, sier Tørstad i Saga Solreiser.

Klikk her for en fullstendig oversikt over de beste tilbudene

Også til Egypt, Madeira og og Agadir i Marokko er det mulig å få turer til under tre tusen.

Sharm el Sheikh var nylig åsted for et tragisk flystyrt, men ifølge Lena Petersson i Star Tour har ikke ulykken fått folk til å droppe Egypt-turen.

- Sharm el Sheikh var helt utsolgt hos oss før dette skjedde, og jeg tror langt de fleste ser dette som en helt isolert hendelse, sier hun.

Fire tusenlapper for ei uke

De aller fleste restplassene som tilbys av reiseoperatørene akkurat nå, koster fra 3.500 kroner og oppover. Planlegger du å reise i vinterferien i februar, kommer prisen fort opp i fire-fem tusen med utreise fra Oslo, Bergen, Stavanger eller Trondheim.

Skulle du være så heldig å finne et ledig sete fra Nord-Norge, må du plusse på enda en tusenlapp eller to. Hos Star Tour er det ikke et eneste ledig sete å oppdrive fra Bodø før 27. mars.

- Folk i Nord-Norge må nok ta turen til Trondheim eller Oslo for å få den turen de ønsker, sier Lena Petersson.

Vinden har blåst friskt langs norskekysten de siste dagene, og på Sør- og Østlandet har snøen lavet ned. Når været er som verst, gløder telefonen hos charterselskapene.

- Jo mer det snør, jo flere er det som ringer. Det er de mest værsjuke som ofte stikker av med de siste restplassene, humrer Petersson.

Reklame

Her får du munnbind levert helt hjem