Nå får du billigtur til Syden

Turoperatørene strever med å fylle flysetene. Nå kan du sikre deg tur til Kanariøyene til sjeldent lave priser. Se de beste tilbudene.

27.11.03 12:01

Sydenprisene er på full vei ned. Turer inklusiv hotell selges nå unna for under 2000 kroner. Charteroperatørene sliter nemlig med å fylle setene, til tross for at vinteren fester grepet.

- Vi går nå inn i en av de verste lavsesongene i løpet av året. Ukene mot slutten av november, og starten av desember er dårlige for reisebransjen. Folk har mye annet å stri med, og det er vrient å fylle flyene, sier adm. direktør i Ving, Christian F. Grønli, til TV 2 Nettavisen.

Fra 1200 kroner
Et søk i charterselskapenes tilbudslister viser at du kan sikre deg reise til både Gran Canaria, Tenerife, Madeira og Egypt for under 2000 kroner. Da er hotell inkludert. Hvis du kun er på jakt etter flyreisen finner du reiser fra 1195 kroner.

- Det er mest to ukers reiser som er ledige. Det er lave priser i markedet nå, men heldigvis er det ikke så ille som det var på det verste tidligere i år. Vi har hatt bra priser gjennom høsten, og salget tegner også bra for vinteren, sier informasjonssjef i Star Tour, Lena Petersson, til TV 2 Nettavisen.

- Må fylle setene
Kapasitetskutt fra de fleste turoperatørene og økt reiselyst har gjort det vanskelig for reiselystne å finne frem til rabatterte billetter de siste månedene. Bransjen vet av erfaring at det er vanskelig å fylle flyene når juleforberedelsene settes i gang.

- Vi charteroperatører må likevel fylle flysetene. Dette er reiser vi har betalt for på forhånd, og da blir en krone tjent en krone spart, sier Petersson.

De fleste reisene som er tilgjengelige i markedet nå har avreise fra Oslo Gardermoen. Men det er også gode muligheter for restplasser fra Stavanger, Trondheim, Bergen og Sandefjord.

- Prisene vil stige
Du bør imidlertid være kjapp i avtrekket dersom du skal sikre deg god pris. Ifølge Grønli i Ving vil de lave prisene neppe vare lenger enn et par uker.

- Du har noen uker på deg. De siste mulighetene for å få billigbilletter før jul går med avreise helgen rundt 13. og 14. desember. Etter det vil det meste være fullbooket, sier han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.