- Det er helt vilt! Det er uvanlig mye ledig nå. De som er så villige til å reise på kort varsel har veldig gode muligheter. Er du fleksibel kan du reise tur retur til Kroatia for under 300 kroner, sier kommersiell direktør i Finn Reise, Terje Berge, til Nettavisen Økonomi.

I ukene før skoleferien kan du sikre deg solfylt ferie eller storbyopplevelser til spottpris. Såvel flyselskapene som charterselskapene opererer med priser som gjør reisen til flyplassen dyrere enn flyturen.

Berge sier at dette dette er i stor grad charteroperatører som har endel seter de må fylle. Her er noen eksempler på tur/retur-flyreiser inkludert avgifter:

  • Bergen - Mallorca: 295 kroner
  • Oslo - Split: 295 kroner
  • Oslo - Larnaca (Kypros): 295 kroner
  • Oslo - Kreta: 295 kroner
  • Trondheim - Mallorca 295 kroner
  • Tromsø - Kreta 295 kroner
  • Stavanger - Kypros 295 kroner
  • Ålesund - Mallorca 295 kroner
  • Kristiansand - Split 295 kroner

- Det eneste er at du må være fleksibel og kunne reise i neste uke. Det koster mye mer å reise med flytoget tur retur til Gardermoen, sier Berge.

Se video: Tre tips til billigere flybilletter

Charter-fly som må fylles opp

Han sier at ved siden av at prisene er lave, er også utvalget veldig bra.

- Du kan reise nesten hvor som helst frem til skoleferien begynner. Skal du reise, bør du benytte anledningen nå.

Han opplever ikke at den nylige SAS-streiken har så mye med dette å gjøre. I stedet handler det om at charterselskapene har begynt å fly til feriedestinasjonene før de fleste nordmnn har tatt ferie.

- Det handler om det er mange ledige seter i lufta som må fylles, og det er ikke uvanlig på denne tiden av året. Du kan egentlig være sikker på å få en superdeal. Slenger du på et uspesifisert hotell, får du en uke i Kroatia til en tusenlapp. Skal du først få deg en billig reise, så bør du reise nå, sier Berge.

Charterselskapet Ving har 50 prosent avslag på en rekke reiser. For eksempel kan du få en uke på Mallorca til to for drøyt 4000 kroner, hvis du kan reise raskt.

Storbyer og Middelhavet

Men det er ikke bare charter-selskapet som har lave priser. Norwegian tilbyr fly til middelhavet og til storbyer som Berlin, Paris, Milano, Budapest og Krakow til ned mot 349 kroner.

- Det er gode muligheter for det norske folk til å ta seg en langhelg eller midtukeferie i en storby eller reise til destinasjoner ved Middelhavet hvis man har anledning de neste ukene. Det har knapt noen gang vært lavere priser eller bedre utvalg i mai og juni enn nå, sier informasjonsdirektør Lasse Sandaker-Nielsen i Norwegian. til Nettavisen Økonomi.

Han sier at tøff priskonkurranse i etterkant av storstreiken til SAS har sendt prisene til bunns.

- Det er stor konkurranse og vi ser at prisene er blitt justert betydelig hos konkurrentene etter at pilotstreiken ble avblåst. Vi i Norwegian skal alltid ha best valuta for pengene, så når konkurrentene går ned i pris gjør også vi det, sier Sandaker-Nielsen.

SAS har avslag på en rekke innenlandsdestinasjoner både i mai, juni og juli. Også mange solfylte europeiske destinasjoner er redusert i pris. For eksempel kan du komme deg til Gran Canaria i slutten av juli for 699 kroner, til Athen på samme tid for rundt 500 kroner eller til Nice i begynnelsen av juni for en femhundrelapp.

Kommunikajsonsdirektør Knut Morten Johansen i SAS avviser at prisnedsettelsene har noe med den kostbare streiken å gjøre:

- Vi har en kampanje gående, og det har vi jo med ujevne mellomrom. Prisene reflekterer tilbud og etterpørsel. Ved inngangen til sommerferien er det ikke uvanlig med kampanjer. Det ble sagt at vi kom til å dumpe prisene, men det har vi ikke gjort. Vi har ikke endret vår prispolitikk på grunn av streiken, sier Knut Morten Johansen til Nettavisen Økonomi.

Se også: