Da Coca Cola Company skulle lansere et sukkerfritt alternativ til norske Coca Cola-drikkere, rørte brusprodusenten sammen en drikk som fikk navnet TAB X-tra. Norge ble det første landet i verden der brus-typen ble lansert.

27 år senere er det kun i Norge brusen har overlevd. I samtlige land den ble lansert, har den med tiden blitt tatt ut av produksjon.

Tar produktet ut av markedet

Også her til lands har folks TAB X-tra-engasjement dabbet av de senere årene, skal man tro kommunikasjonssjef i Coca Cola Norge, Inger Marie Ingdahl.

– Tab X-tra var Coca-Cola sin første lettbrus da produktet ble lansert i 1963, og var en populær merkevare gjennom 70- og 80-tallet. Siden den gang har vi lansert andre merkevarer uten sukker som har tatt over denne posisjonen. Som følge av dette og begrenset etterspørsel etter Tab X-tra, har vi besluttet å ta produktet ut av markedet, sier Ingdahl til Romerikes Blad.

Les også: Ekstreme utslag for norsk brus: Nå advarer ernæringsekspert

– Forstår at folk blir skuffet

Hun kan fortelle at det har sildret inn noen meldinger fra skuffede TAB X-tra-fans allerede.

– Ja, det har vært noen henvendelser i det siste. De fleste spørsmålene går på om produktet fortsatt er å finne i butikkene. Vi forstår at folk blir skuffet, sier Ingdahl, og understreker at beslutningen om å stanse produksjonen er tatt av Coca-Cola sentralt. Den vil derfor gjelde for flere land enn Norge, sier hun til avisen.

Les også: Blindtest av cola: Billigcolaen lurte smakspanelet trill rundt (+)

Før var TAB X-tra også å få kjøpt på 1,5 litersflasker, men for noen år siden ble de også tatt ut av produksjon.

Så skal du sikre deg en halvlitersflaske med TAB X-tra må du være rask. Produksjonen er allerede stoppet, så flaskene som er å finne i butikkene nå, vil altså være de siste som er mulig å oppdrive.