Den grønne Sprite-flaska har vært i butikkhyllene siden 1962, altså i hele 58 år. Nå forteller brusgiganten Coca-Cola at den grønne fargen blir byttet ut.

Les også: Coca-Cola kutter i Norge

- Når den ikoniske grønne Sprite-flaska blir blank, blir den også mer miljøvennlig. Vi får på mange måter en grønnere flaske, selv om den ikke er farget grønn lenger, forteller Frida Keane, kommunikasjonsdirektør i Coca-Cola AS, i en pressemelding.

- Mer miljøvennlige

I fjor bestemte Coca-Cola at brusflasker som produseres i Vest-Europa skal lages av 100 prosent resirkulert eller fornybar plast. De mener derfor at det er mer miljøvennlig å gå bort ifra den grønne flaska til en gjennomsiktig flaske.

Les også: Nå kommer Coca-Cola med kanelsmak

- Kort fortalt er de blanke flaskene mer miljøvennlige, fordi de er lettere å resirkulere enn farget plast. Vi ønsker å kutte bruken av ny plast, og heller gjenbruke gamle flasker når vi lager drikkeemballasje. Hvis vi skal nå målet om 100% resirkulert plast i alle flaskene våre, må vi rett og slett gå over til gjennomsiktig flasker på Sprite, understreker Keane.

Kommer ut i løpet av sommeren

Brusprodusenten forteller at produksjonen av de blanke Sprite-flaskene allerede er i gang, og at de nye flaskene vil komme ut i løpet av sommeren.

Les også: Slik pusser du tennene riktig (+)

- De første flaskene kommer ut i norske butikker i løpet av de neste månedene, står det avslutningsvis i pressemeldingen til selskapet.