Gå til sidens hovedinnhold

- Nå går det opp igjen!

Sterke tall fra Wall Street smitter asiatiske markeder. Nå ser ekspertene tegn på at bunnen er nådd.

Forrige ukes handel på Wall Street avsluttet med en rapport fra NBER (Det Nasjonale Byrået for økonomisk forskning) som slo fast at den amerikanske økonomien har vært i resesjon siden desember 2007.

Nyheten ble fulgt opp mandag med det fjerde største poengfallet i Dow Jones historie.

Onsdag publiserte USAs sentralbank sin oversikt over landets økonomi. Den viste nedgang i alle sentralbankens distrikter.

Det til tross steg både Dow Jones, S&P 500 og NASDAQ på onsdag.

Akkurat dét ser mange som et godt tegn.

Tror bunnen er nådd
- Historisk sett er ett av kjennetegnene på at markedet har nådd bunnen at aksjekursene går opp til tross for dårlige nyheter. Vi har ikke sett noen kjempeoppgang enda, men vi har sett en stabilisering, sier Thimoty Ghriskey i Solaris Asset Management til CNN.

Referansen er tydelig til oppgangen på 2,05 prosent på Dow Jones, 2,94 prosent på NASDAQ og 2,58 prosent på S&P 500. Lakmustesten blir fram til nyttår, men allerede torsdag kommer vil vi få se tendensen. Da kommer detaljhandelsstatistikken og arbeidsledighetstallene. De kommer til å bli dystre.

- Vi forventer ikke gode nyheter i økonomien, og vi får ingen heller. Rapportene fortsetter å komme inn med litt dårligere tall enn forventet, men ikke dramatisk dårligere. Vi kan likevel få et hopp i aksjekursene mot nyttår eller på nyåret, men etter det kommer rapportene til å bli verre. Det kan føre til mer nedgang, sier Bill Flaig i Arrow Funds til CNN.

Asia stiger
Onsdagens fremgang på Wall Street har imidlertid smittet over på torsdagens handel i Asia. Der stiger indekser som Shanghai Composites, NSE 50 i India og STI i Singapore med henholdsvis 3,31 prosent, 1,67 prosent og 1,45 prosent.

Hang Seng i Hongkong går også fram med 0,67 prosent.

Samtidig synker Nikkei med 1,0 prosent og All Ordinaries i Australia med 0,24 prosent.

Reklame

Supertilbud: Nå kan du få gratis strøm til februar