Den siste tiden har Nettavisen skrevet om norsk og utenlandsk kjøtt, og hvordan merkingen av sistnevnte har satt sinnene i kok.

Det startet med at Anders Nordstad, fast Nettavisen-blogger, raste over å ikke finne nok norsk kjøtt i norske dagligvarebutikker - og mente at importert kjøtt er merket for dårlig.

Les også: Raser mot merking av importert kjøtt: - Dette burde ikke være lov

Bård Gultvedt, direktør for næringspolitikk og myndighetskontakt i Norgesgruppen opplyste overfor Nettavisen at de vurderte om de kunne merke opprinnelsesland tydeligere.

Nå gjør Norgesgruppen endringer. Allerede før koronakrisen skal ha selskapet ha vært i gang med planer for enda tydeligere merking av opprinnelsesland, det opplyser de selv til Nationen.

- Vi skal bli bedre på å merke hvor kjøttet kommer fra. Merkingen skal være tydelig! Vi skal merke tydeligere enn det norske regler krever, sier Gultvedt til Nettavisen, og påpeker:

- Ingen kunder skal være usikre på om det er norsk eller utenlandsk kjøtt.

Les også: Raser mot Meny og Kiwi: - Eier de ikke skam i livet?

Bakgrunn: De ser helt like ut, men konsekvensene for helsen din kan være enorme

Allerede fra og med tirsdag 8. september vil én av to endringer tre i kraft. Da vil ferskt kjøtt ha en tydligere merking enn det har i dag. Om noen måneder vil den andre endringen tre i kraft, og da vil hele pakken rette oppmerksomheten mot opprinnelseslandet.

- Vi anerkjenner at merkinga som er i dag kan bli tydeligere enn det regelverket krever. Vi ønsker at ingen kunder skal være usikre på opprinnelseslandet, og på kort sikt øker vi synligheten på etiketten, sier Vidar Olsen, kategoridirektør ferskvare i Norgesgruppen til Nationen.

Les også: Bekymret over importert kjøtt: - Uten antibiotika ville jeg ikke vært her i dag