Gå til sidens hovedinnhold

Nå har han fått nok: «Skal du ha topplønna di, så får du komme deg inn på kontoret!»

Toppsjef truer med lønnskutt.

NEW YORK (Nettavisen): - Hvis du kan sitte inne på en restaurant, så kan du også jobbe på kontoret.

- Jeg vil bli veldig skuffet

Pandemien sendte millioner av mennesker ut av kontorene og inn på hjemmekontor. Men nå har en av toppsjefene fått nok. Administrerende direktør i Morgan Stanley, James Gorman, truer nå med å kutte i lønningene om ikke folk returnerer til kontorene på Manhattan.

Les også: Møter veggen: Giganedtur for Donald Trump

Toppsjefen sier han nå forventer at folk vil være tilbake til kontorene innen Labor Day, som er 6. september. Om ikke vil han vurdere å trekke fra lønningsposen.

Les også: Sjokkmelding: - Donald Trump tror han blir gjeninnsatt som president i august i år

- Jeg vil bli veldig skuffet hvis folk ikke har funnet tilbake til kontorene til da, for da vil vi få en helt annen diskusjon, fortalte Gorman i et virtuelt møte på selskapets kontor på Manhattan på mandag, skriver New York Post.

Les også: Trump-advarsel: - Jeg ville bli sjokkert

70 prosent er vaksinert

New York har kommet svært langt med vaksineringen, og i New York State ble det på tirsdag klart at 70 prosent av befolkningen vaksinert. På Long Island er så mange som 75 prosent vaksinert.

Les også

Hun har fortalt om nakenbildene til Donald Trump - nå vil hun fortelle etterforskerne absolutt alt

Dermed har flere steder av New York nådd president Joe Bidens nasjonale målsetning om å vaksinere 70 prosent av befolkningen.

For New Yorks del betyr det også at alle restriksjonene i New York vil bli fjernet ummiddelbart, opplyste guvernør Andrew Cuomo på en pressekonferanse på tirsdag.

Det betyr at alle bedrifter i New York kan be folk komme tilbake til kontorene, og at de ikke trenger holde sosial distanse på kontoret, så lenge de er vaksinert.

Les også: Trump-etterforskningen: - Ikke ta meg, ta Melania!

Morgan Stanley-toppsjefen James Gorman er tydelig på at han nå forventer at de ansatte returnerer til kontorene.

- Dette er ikke til å misforstå. Vi jobber fra kontorene på Morgan Stanley, det er der vi lærer, det er der våre internkandidater læres opp, det er her vi utvikler folk, sier Gorman, som legger til.

Les også: Hun har fortalt om nakenbildene til Donald Trump - nå vil hun fortelle etterforskerne absolutt alt

- Hvis du kan gå ut på en restaurant i New York City, så kan du også komme deg inn på kontoret.

- Beklager, men det går bare ikke

Så langt i pandemien har investeringsbanken gitt tillatelse til at 70.000 ansatte har fått lov til å jobbe hjemmefra. Men nå er det over, i alle fall for Manhattan-gjengen.

Les også

Trump-etterforskningen: - Ikke ta meg, ta Melania!

- Hvis du vil ha en New York-lønning, så må du jobbe i New York. Jeg vil ikke høre snakk om noe; «Jeg befinner meg i Colorado, men jeg jobber i New York og får betalt som om jeg jobber fra New York». Beklager, men det går bare ikke, sier Gorman.

600.000 amerikanere er døde

På pressekonferansen tirsdag fortalte guvernør Andrew Cuomo at New York på det verste hadde en smitterate på 48,1 prosent og at den på mandag var nede på 0,4 prosent.

Les også: Nytt dramatisk Trump-oppgjør: - Dette viser at Trump får lov til å bryte alle regler

I New York er rundt 53.000 personer døde som en følge av pandemien, mens over to millioner er smittet.

Tirsdag ble det også klart at over 600.000 amerikanere så langt er døde av koronaviruset. Det tilsvarer også antallet som døde av kreft i USA i 2019. På verdensbasis har covid-19 kostet rundt 3,8 millioner mennesker livet, ifølge NTB.

Les også: Hillary Clinton kommer med sjokkerende Trump-påstand

Dødstallet i USA er det høyeste som er registrert i noe enkeltland. Det reelle tallet på døde antas imidlertid å være betraktelig høyere, både i USA og globalt.