På grunn av koronaviruset har trafikken til Norwegian falt med nærmere 97 prosent i løpet av det siste året. Langt færre færre har dermed fått anledning til å bruke bonuspoengene de har tjent opp gjennom de siste årene.

Det betyr igjen at flere hundre tusen nordmenn har bonuspoeng tilsvarende mange millioner kroner utestående på Norwegian Reward.

Nå er det imidlertid klar at en betydelig del av disse poengene går imidlertid tapt om kundene ikke manuelt ba om forlengelse i løpet av torsdag 8. april.

7. april sendte flyselskapet nemlig ut en siste advarsel til kundene om at de må fornye poengene sine hvis de ikke skal løpe ut.

Trykke på knapp

Har du flydd med Norwegian de siste tre årene, som svært mange nordmenn har, er sjansen dermed stor for at dette gjelder deg. Trøsten kan være at det er enkelt å fornye poengene.

- Det eneste du må gjøre er å trykke på knappen i mailen for å bekrefte at du vil forlenge varigheten på poengene, sier Esben Tuman, kommunikasjonsdirektør i Norwegian.

- Alle kunder dette gjelder, fikk mail om dette 24. mars, og i går fikk de en påminnelsesmail, påpeker han.

Du kan imidlertid lett å overse denne mailen. Nettavisen kjenner til at svært mange av påminnelsene til Norwegian har blitt plukket opp av reklamefilteret hos epost-tjenester som Gmail, og dermed ikke havnet i hoved-innboksen.

Les også: Bjørn Kjos prøver seg på nytt fly-eventyr

Tilsvarer en krone

Det er alle kunder som har cashpoints som utløper i 2021 som må gå inn og be om forlengelse til 31. desember 2022. En cashpoint tilsvarer én krone.

- Hva er årsaken til at man i det hele tatt må klikke på den knappen i mailen? Hvorfor forlenger dere ikke bare alles poeng?

- Det har vært viktig for oss å kommunisere dette direkte til de kundene det gjelder. For de som nå vurderer når de kan reise igjen, er dette relevant informasjon. Vi har gjort det så enkelt som overhodet mulig å akseptere tilbudet om å få forlenget gyldigheten av poengene, sier Tuman.

Poeng man tjener opp er gyldige i opptjeningsåret og i 24 måneder, så de har normal gyldighet på inntil tre år. Det vil si at poeng som utløper i 2021 har vært gyldige en stund.

Les også: 34.000 kunder fikk beskjeden de fryktet: Nå raser ekspert mot Norwegian

- I tillegg var det en del som fikk refusjon i form av poeng da de avbestilte reiser i fjor, og de poengene går også ut i løpet av dette året. Men siden det fortsatt er reiserestriksjoner, får kundene mulighet til å forlenge varigheten, sier Tuman.