Det har tatt lang tid å utvikle mobilbetaling, slik at man kan bruke det i butikken. Men nå vil Vipps være tilgjengelig å bruke i Rema-butikker innen noen måneder, lover butikkjeden til Dagens Næringsliv.

Les også: Nordmenn vraker papirfakturaen: Nå vil Vipps fjerne den helt innen tre år

Brukervennligheten til det gode, gamle bankkortet har ført til at ulike mobilløsninger tidligere har kommet, feilet og gått for Rema 1000.

På plass

Nå skal den nye løsningen, skanning av QR-kode, være på plass:

Les også: Vipps-sjefen om det kontantløse samfunn og hva hvis Norge går i svart?

– Dagligvarer vil være gjennombruddet for fysisk mobilbetaling, sier Rema-sjef Trond Bentestuen.

– Vi sier ikke at dette vil være det endelige resultatet, men dette er det beste av teknologi som er tilgjengelig nå, sier han.

Les også: Test av matvarepriser: Prishopp på nesten 20 prosent på dagligvarer

Forskjellig

På veien til løsningen har Vipps støtt på flere problemer, blant annet med Apple. Dette har handlet om transaksjonskostnader, økonomi og teknologivalg, skriver DN.

Norgesgruppen og Coop har i større grad valgt å egenutvikle betalingsløsninger gjennom det felleseide selskapet Aera. De to største dagligvaregrupperingene er allerede i gang med å plassere ut en ny generasjon betalingsterminaler:

Les også: Stempler Kiwi og Coop som verstinger: - Bærer et stort ansvar

– De rulles ut nå løpende. Flere titall butikker er allerede på nå, og utrullingen går for fullt i høst. Planlagt ferdigstillelse er innen første kvartal neste år, opplyser lkommunikasjonssjef i Norgesgruppen, Ingrid Solberg Gundersen til DN.

Les også: Berit Svendsens sykdomsdrama: - Jeg tror aldri jeg har opplevd maken til smerter