Gå til sidens hovedinnhold

Nå kan du reservere deg mot selvangivelsen

Skatteetaten vil ha selvangivelsen og skatteoppgjøret over på nett.

(iBergen.no) Om ti dager starter utsendingene av selvangivelsen, mens skatteoppgjøret kommer 22. juni. 3,5 millioner skatteytere får tilsendt til sammen 17,5 millioner A4-ark. Det vil Skatteetaten ha slutt på.

- I tillegg til miljøgevinsten regner vi med spare utgifter til papir og porto. Dette skal vi blant annet bruke på informasjon og veiledning av skattytere, forklarer skattedirektør Svein Kristensen på etatens hjemmesider.

Få den på nett
I år kan du nemlig velge å slippe å få skatteoppgjøret sendt i posten, og istedet få den elektronisk på nettstedet Altinn. Samtidig kan du velge å få neste års selvangivelse på samme måten.

Det er lønnstakere og pensjonister som kan reservere seg mot selvangivelse og skatteoppgjør på papir. I år får alle tilsendt selvangivelsen på papir, opplyser skatteetaten.

- Miljøvennlig
- Dette er en ny tjeneste vi gleder oss til å sette i verk. Vi tror mange kommer til å benytte ordningen. For her kan alle være med på å beskytte miljøet, samtidig som det minsker faren for at papirselvangivelsen skal komme avveie, sier Kristensen.

Samtidig faller ordningen med levering av selvangivelsen per telefon eller SMS bort.

For å reservere deg mot papirutgavene må du registerer deg med mobilnummer og epost-adresse på skatteetaten.no fra 24. mars.

Les flere nyheter på iBergen.no