Nå kjøper han aksjer igjen

Storebrand-sjef Idar Kreutzer sopte inn et overskudd på en halv milliard i løpet av det siste kvartalet. Nå har han begynt å kjøpe aksjer igjen.

13.08.03 11:36

I perioden april – juni 2002 tapte Storebrand intet mindre enn 1,2 milliarder kroner. Børsuroen var hovedforklaringen. I det siste kvartalet har alle piler på børsen pekt oppover, og Storebrand oppnådde et konsernresultat på 448 millioner.

Fornøyd

Det er 34 millioner kroner bedre enn det analytikerne på forhånd hadde ventet seg. Idar Kreutzer kan trekke et lettelsens sukk.

- Det jobbes godt i selskapet, og kapitalmarkedene har utviklet seg positivt, konstaterer han.

De voldsomme tapene mens børsuroen sto på som verst, kom i datterselskapet Storebrand Liv. Strenge regler om soliditeten i livselskaper tvang selskapet til å selge unna aksjer mens kursene stupte.

Ved utgangen av første kvartal i år var aksjeandelen i Storebrand Livs samlede investeringsportefølje kommet ned i 9 prosent.

Kjøper aksjer

Nå er andelen på vei opp igjen. Storebrand Liv har sikret seg sin del av den voldsomme verdistigningen på børsene ved å øke aksjeandelen til 11 prosent ved utgangen av andre kvartal. Samtidig er andelen som er syltet ned i ordinære rentepapirer redusert, går det fram av kvartalsrapporten.

Også datterselskapet Storebrand Kapitalforvaltning er sterkt eksponert mot aksjemarkedet. I andre kvartal gjorde tre av fire Storebrand-fond det bedre enn sammenliknbare indekser, ifølge Kreutzer. Kapitalforvaltning er blinket ut som et av de store satsingsområdene framover.

- Storebrand er ledende i dette markedet, og det er de senere år satt betydelige ressurser inn på å videreutvikle denne posisjonen. Dette arbeidet begynner å gi resultater, sier konsernsjefen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.