*Nettavisen* Økonomi.

Nå kommer el-barnevognen

Hylles som «den første virkelig store dingsen i det 21. århundre».

15.09.19 17:54

TRONDHEIM (Nettavisen Økonomi): I disse dager ruller Bosch sammen med den svenske barnevognprodusenten Emmaljunga ut den første elektroniske sportsvognen - også kalt e-stroller.

Se hvordan den nye elektriske barnevognen fungerer i videoen øverst.

Produktet er ventet på markedet tidlig neste år, og vil være utstyrt med to motorer på bakre hjulaksel og en elektromagnetisk brems. Vognen kan også være strømkilde for mor eller fars mobiltelefon gjennom barnevognens usb-port.

Den nye vognen har allerede fått masse omtale verden rundt, blant annet i magasinet Stuff som omtaler den som «den første virkelig store dingsen i det 21. århundre».

Også Shortlist er entusiastiske og skriver at vognens teknologi «får el-sykler til å fremstå som barnelek».

I Norge var det TU som omtalte nyheten først.

Klikk på bildet for å forstørre.  

EKSTRA BARNEVOGNVAKT: Den elektriske barnevognen vil ha en rekke funksjoner som vil passe på barn og vogn samtidig som det skal bli lettere å trille tur med den lille. Foto: Bosch

Bruker drill-batteri

Hvor mye mobillading vil svekke e-strollerens rekkevidde, som skal være opp til 15 kilometer. vites ikke. Men da kan det være godt å vite at det oppladbare 18-volts batteriet som driver motoren, er av samme type som Bosch bruker i sine driller.

Klikk på bildet for å forstørre.  

EGEN APP: Som alle andre nye produkter, har også den elektroniske barnevognen en egen app som gir deg mulighet til å fjernstyre den. Foto: Bosch

Mange har med andre ord allerede et ekstrabatteri de kan pakke med i babybagen før de legger ut på tur.

Tyverialarm

El-barnevognen vil ikke være selvkjørende, men vil bidra med motorkraft når man møter på en motbakke. Hvor mye hjelp du trenger, styrer du selvfølgelig via en app som også har en alarm som går av dersom noen forsøker å stjele vognen din.

Den funksjonen de fleste nok vil sette aller mest pris på, er elektromagnetiske bremsene som aktiveres automatisk når vognen står stille. Tester Bosch har gjort i vindtunnel tyder på at foreldre kan være helt sikre på at barnevognen ikke begynner å rulle selv om den står i en bakke.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.