Gå til sidens hovedinnhold

Nå kommer Facebook- og Instagram-endringen mange har ønsket - og mange misliker sterkt

Hvor mange likes har egentlig et bilde fått?

Handler verdens mest populære bildedelingstjeneste Instagram egentlig om bildene, eller er det en konkurranse i å få flest mulig likes?

I to år har Facebook, som eier Instagram, sett nærmere på hva som vil skje om man fjerner visningen av hvor mange som har likt et bilde på Instagram.

Les også: Trump er permanent utestengt fra Facebook: – Disse korrupte sosiale medie-selskapene må betale en politisk pris

Endrer både Facebook og Instagram

- I dag annonserer vi at alle på Instagram og Facebook vil ha muligheten til å skjule like-telleren på sine innlegg, slik at de selv kan velge det som fungerer for dem, skriver Facebook i en pressemelding.

I første omgang gjelder det Instagram, men «i løpet av de kommende ukene» vil endringen også komme til Facebook.

Ifølge selskapet har de testet i lenger tid hvordan det å fjerne nøkkelfunksjonen i tjenesten ville fungere.

- Det vi har hørt fra folk og eksperter er at det å ikke se liker-tallet var fordelaktig for noen, og irriterende for andre - særlig fordi folk bruker det til å få en følelse av hva som trender. Derfor gir vi deg valget, skriver de.

Selskapet skriver at du både kan velge å fjerne telleren for alle poster i din egen feed, samt å skru det av på dine egne bilder.

- Polariserende

Ifølge The Verge skal resultatene fra testingen ha vært mindre enn selskapet hadde regnet med:

- Det viste seg at det ikke endret så mye hvordan folk føltes seg, eller hvordan de opplevde det, som vi trodde det skulle gjøre. Derimot endte det opp med å være ganske polariserende. Noen likte det veldig godt, og andre likte det veldig lite, sa Instagram-sjef Adam Mosseri i en møte med teknologijournalister.

I skrivende stund er ikke funksjonen tilgjengelig på undertegnedes konto.

Les også: Nå trender vaksine-selfier og «vaksineklare antrekk»

Reklame

Endelig på lager igjen: Verdens smarteste ladekabel til mobil er norsk